​Drie simpele trucs voor een betere badkamer

Is uw badkamer vijftig tinten bruin, wordt u claustrofobisch bij binnenkomst of heeft u altijd het gevoel alsof er net een bom is ontploft? Dan bent u niet de enige. Uit een poll van Florius blijkt dat veel mensen lijden aan de badkamerblues: ruim 27% van de deelnemers zou de ruimte het liefst helemaal vervangen. Maar nieuwe badkamers zijn best duur. Gelukkig kunt u met een paar simpele aanpassingen veel veranderen.

Toveren met tegelverf

Als u op de kleuren in uw badkamer bent uitgekeken, kunt u natuurlijk al uw tegels van de muur trekken en nieuwe plaatsen. Maar dat is een flinke klus, waarvoor u bovendien minimaal één rechterhand voor nodig heeft. Tegelverf is dan een snellere en goedkopere optie, die zelfs een oplossing biedt voor mensen met twee linkerhanden. De klusjesman van Eigen Huis en Tuin doet het even voor. 

Denk om de details

Een nieuwe kraan boven de wastafel, andere knoppen op je kastjes of sfeervollere verlichting aan het plafond geven je badkamer een totaal andere uitstraling. Ook slimme opbergoplossingen maken een wereld van verschil. Koop een setje stijlvolle flessen om shampoo en douchegel in over te gieten, geef elk gezinslid zijn eigen opbergbakje voor toiletartikelen of creëer extra ruimte door een handdoekenrek aan de deur te monteren of plankjes boven de wc te maken. Meer dan genoeg inspiratie op blogs, Pinterest en make-over sites.

Rust creëren door kleursorteren

Veel badkamers zijn in de loop der tijd uitgegroeid tot een samenraapsel van stijlen en kleuren. Daardoor lijkt het er altijd een zooitje, zelfs als je net hebt opgeruimd. Vervang de bonte verzameling handdoeken die u in de afgelopen tien jaar heeft opgespaard eens door een stapel verse, zachte exemplaren in dezelfde kleur. Verf eventueel badkamermeubels in een bijpassende tint en stem ook uw douchegordijn hierop af. Dat oogt al heel anders!

Huis verbouwen
Meer nieuwsberichten