​En de pollwinnaar is: slim glas

Florius helpt en informeert u graag, maar is natuurlijk ook benieuwd naar uw mening. Bijvoorbeeld over wooninnovaties. Daarom hebben we u in de vorige nieuwsbrief door middel van een poll gevraagd welke wooninnovatie u het liefste koopt. Een slim bed dat zich aanpast aan uw slaapritme? Een slimme spiegel die het weer laat zien? Met 39,53% van de stemmen hebben u en onze andere bezoekers een duidelijke favoriet: slim glas. Wat dat precies is en hoe het werkt, leest u hier.

​Uitslag poll over innovaties uit de vorige Informatief:

  • Badkamerspiegel die weer en nieuws laat zien:  26.47% 
  • Slimme wc die wc-gebruik analyseert:  10.98% 
  • Digitale assistent die muziek opzet en informatie opzoekt:  5.74% 
  • Slim bed dat zich aanpast aan uw slaapritme:  17.29% 
  • Smart ramen die zowel mat als doorzichtig kunnen zijn:  39.53%

​De keuze is aan u

U kiest hoe uw slimme glas eruit ziet: doorzichtig of mat. Daartussen wisselen doet u vaak in een seconde en met maar één druk op de knop. Op kantoor maakt u zo makkelijk een glazen vergaderruimte klaar voor een vertrouwelijke presentatie en in een hotelbadkamer met glazen wanden heeft u binnen no-time privacy. Genoeg van het matte glas? Dan maakt u het weer doorzichtig.

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende vormen van slim glas, waar net andere technologieën achter zitten. De bekendste en meest gebruikte: liquid crystal-glas. Tussen twee glasplaten zit een laag vloeibare kristallen, dezelfde als in lcd-beeldschermen. Als de kristallen stilliggen, kunt u niet door de glasplaten heen kijken. Het glas is dan mat. Maar als er stroom door de ruit gaat, beginnen de kristallen te bewegen. Hierdoor wordt de ruit doorzichtig.


Toepassingen voor thuis​

Er zijn genoeg plekken te bedenken waar zulk glas nuttig is: kantoren en hotels, maar ook rechtbanken, politiebureaus en ziekenhuizen. En thuis natuurlijk, zoals veel mensen volgens de poll verwachten. De matte stand biedt privacy, weert zonnelicht en heeft een isolerende werking. Bovendien kunt u er beelden van een beamer op projecteren. In alles is het een modern alternatief voor gordijnen. Daarnaast is slim glas nieuw en geavanceerd, zelfs aardig futuristisch − al bestaat de technologie al een aantal jaar. Enthousiaste reacties van uw visite zijn dus gegarandeerd!


Meer informatie

Geld verdienen met duurzaamheid 

Van hoge en​ergierekening naar nul op de meter 

Domotica: veilig, co​mfortabel en zuinig wonen ​​​

Inschrijven nieuwsbrief