​En de pollwinnaar van de vorige Informatief is: Tuin en terras klaarmaken voor de zomer.

Florius helpt en informeert u graag, maar is natuurlijk ook benieuwd naar uw mening. Bijvoorbeeld over uw plannen voor dit voorjaar. Daarom hebben we u in de vorige nieuwsbrief door middel van een poll gevraagd wat uw plannen zijn voor dit voorjaar. Tuin en terras klaarmaken voor de zomer? Huis opruimen en schoonmaken? Met 34,8% van de stemmen hebben u en onze andere bezoekers een duidelijke favoriet: tuin en terras klaarmaken voor de zomer.

​Uitslag poll over uw plannen dit voorjaar uit de vorige Informatief:

Tuin en terras klaarmaken voor de zomer:       34.8%
Huis opruimen en schoonmaken:                     11.25%
Huis binnen & buiten (laten) schilderen:           20.06%
Verbouwen van (een gedeelte van) het huis:   21.73%
Genieten van het voorjaar:                               12.16%

​De zomer tegemoet met een slimme tuin

De lente is aangebroken en het mooie weer overschaduwt de kou en regen steeds meer. Hoog tijd dus om de tuinstoelen naar buiten verplaatsen. Misschien wel naar uw eigen buiten: de tuin. Maar voordat u dat doet, moet u die wildernis transformeren tot een goed onderhouden paradijsje. Dat kan best een klus zijn, vooral als u geen slimme tuin heeft: met een paar apps, apparaten en tips geeft u gelukkig al snel een hoop werk uit handen.

Ook uw tuin verdient modernisering

Een koelkast die aangeeft welke boodschappen u moet halen en auto’s waarin u een krantje achter het stuur kunt lezen: alles wordt digitaler, slimmer en makkelijker. De technologie neemt een hoge vlucht en wordt goedkoper, waardoor steeds meer mensen er toegang tot hebben. Hetzelfde geldt voor hulpmiddelen die uw tuin naar de next level brengen.


Slimme assistent

Zo zijn er apps die precies bijhouden welke planten u heeft, hoe vaak u die water moet geven en wanneer u dat het beste kunt doen. De MijnTuin-app bijvoorbeeld maakt een logboek van wat u al heeft gedaan en een to-dolijstje van wat u nog moet doen. Planten, snoeien, overpotten, water geven en winterklaar maken: de app managet uw tuin tot in de puntjes. Vergelijkbare apps zijn die van Intratuin en Plantifier.

​​Hovenier van de toekomst

Wilt u niet alleen slim bijhouden wat u zelf doet in de tuin, maar ook nog een vinger minder uitsteken? Daar zijn ook oplossingen voor. Systemen als ​​​Edyn en ConnectedGarden doen precies wat apps ook doen, maar meer. U zet kleine sensoren in uw tuin, tussen de planten. Die meten temperatuur, luchtvochtigheid en lichtinval, en weten wanneer het gaat regen​en. Ze maken alle data inzichtelijk in de app. En besluit het systeem dat het tijd is om te sproeien? Dan zet het zelf de sproeiers aan! De planten worden perfect verzorgd, en u heeft er geen omkijken meer naar.


Blij met regen

Iets minder digitaal, maar minstens zo slim én heel duurzaam: een regenton. Omdat steeds meer tuinen betegeld zijn en de regenbuien heftiger worden, is wateropvang een belangrijk thema. Sterker nog: een gebrek aan afwatering en opvang vormt een groot risico vooral in stedelijke gebieden. Draag daarom bij aan de oplossing in uw eigen tuin door de ton te verbinden met uw slimme sproeisysteem. En dat regentonnen geen lelijke dingen hoeven te zijn, bewijst bijvoorbeeld Nature met z’n strakke en functionele wateropvangers.


Klap op de barbecuepijl

Als uw tuin dan eindelijk af is en u een slim onderhoudssysteem heeft aangelegd, kan de barbecue aan! En ook daar zijn natuurlijk slimme en moderne hulpmiddelen voor. Denk alleen al aan de grote hoeveelheid apps, zoals BBQ App, iBBQ en Epicurious. Lees hoe u het voedsel perfect voorbereidt, hoe lang het moet braden en hoe u het rooster daarna schoon krijgt. Ook vindt u er de lekkerste recepten en beste tips van ervaren barbecuekoks. Perfect eten in een opgeknapte tuin: alleen het weer kan een zomergevoel nog in de weg staan. En zelfs dáár zijn apps voor. Zie precies hoeveel tijd u heeft om de tafel leeg te halen, de kussens veilig op te bergen en naar binnen te rennen voordat de eerste druppels in uw slimme tuin vallen. ​


​​​​​Meer informatie 

Huis verbouwen 

Dom​otica: veilig, com​fortabel en zuinig wonen