Flexwerkers kunnen hypotheek aanvragen met perspectiefverklaring

Voor uitzendkrachten is het mogelijk om met een Perspectief Verklaring een hypotheek bij Florius aan te vragen. Florius kijkt hierbij naar inkomenszekerheid in plaats van baanzekerheid voor mensen met een flexibel arbeidscontract.

Bij de Perspectief Verklaring geeft  de uitzendorganisatie als werkgever een beoordeling van inkomenszekerheid. Voor het verkrijgen van een Perspectief Verklaring worden opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau, flexibiliteit en de arbeidsmarktsituatie in de regio waar de medewerker werkt of woont, meegewogen. Een persoonlijk gesprek met een intercedent maakt onderdeel uit van de verklaring.
Om voor een Perspectief Verklaring in aanmerking te komen moet een werknemer minimaal 1 jaar voor de uitzendorganisatie werken.

 

Met ingang van 1 juli 2017 kunnen alle uitzendbureaus zich kwalificeren voor aansluiting bij de Stichting Perspectiefverklaring. Op www.perspectiefverklaring.nl staat welke uitzendbureaus zijn aangesloten en hierdoor een perspectiefverklaring kunnen afgeven.