Eerste huis gekocht en nu

​Eerste huis gekocht, en nu?

Gefeliciteerd! uw eerste huis! Een huis kopen is altijd spannend en er komt veel bij kijken. Misschien gaat u ook nog voor het eerst samenwonen. Florius geeft u tips en praktisch advies.


 

Er moeten veel beslissingen worden genomen over praktische en administratieve zaken bij en na de aankoop van uw eerste huis. U staat er natuurlijk niet alleen voor. Ook Florius helpt u na het kopen van uw huis door duidelijke informatie en handige tips met u te delen. Zo blijft uw eerste huis kopen vooral heel leuk. 


 

​​​Verbouwen en schilderen van uw huis

Na het kopen van uw huis kan het zijn dat u uw huis wilt aanpassen naar uw eigen smaak. Een verbouwing kan ook een slimme manier zijn om de waarde van uw huis te verhogen. Het is aan te raden om de verbouwing te doen voordat u uw nieuwe huis betrekt zodat u hiervan zelf geen hinder ondervindt. Lees meer over de financiering van een verbouwing

Kleuren in uw huis

Kleuren zijn bepalend voor het gevoel in een kamer. Zo hebben koele kleuren als blauw en grijs een ruimtelijk effect. Kies voor een extra ruimtelijk effect een matte afwerking. Dit geeft een ruimtelijker gevoel dan een glanzende afwerking. Bedenk dus welke kleuren en afwerking het beste aansluiten bij uw wensen, de kamer en uw meubilair. 


 

Het inrichten van uw huis

Over de inrichting van uw huis heeft u vast al nagedacht tijdens de eerste bezichtiging. En een beeld gevormd hoe u de verschillende kamers wilt indelen. Nu u de eigenaar bent van de woning kunt u echt aan de slag met uw ideeën.


 

Het kan helpen om de inrichting van uw huis alvast op schaal in te tekenen. Zo kunt u kijken of die mooie hoekbank past in de woonkamer en of er genoeg ruimte is om een inloopkast in de slaapkamer te (laten) plaatsen. En u voorkomt onaangename verrassingen tijdens de verhuizing. ​

​De verhuizing plannen

Het uitvoeren van de verhuizing kunt u doen met behulp van familie en vrienden of door het inhuren van een verhuisservice. En laat nieuwe meubels afleveren op of na uw verhuisdatum. Dat scheelt! Een praktische tip voor de verhuizing als u nieuwe meubels koopt: kasten, banken, stoelen en tafels hebben vaak een lange levertijd. Daarnaast zijn ze niet eenvoudig te verplaatsen. Bestel meubels op tijd zodat ze op of na de verhuisdag geleverd kunnen worden op uw nieuwe adres. Zo kunt u gelijk genieten van uw nieuwe spullen! 


 

Kennismaken buurt

Een ‘thuis’ hebben en u thuis voelen in de buurt wordt mede beïnvloed door de omgeving. Misschien dat u dit ook heeft meegenomen in de beslissing om het huis te kopen. Onder het mom van ‘een goede buur is beter dan een verre vriend’ is het een goed om kennis te maken met de buurtbewoners. Hierdoor weet iedereen dat u de nieuwe bewoner bent en misschien hebben ze nog goede tips over de buurt​.


 

Meer informatie

Verbouwen 

Thuiswerktips: inrichten van een werkkamer