Studieschuld en hypotheek

​Met studieschuld een hypotheek afsluiten?

Wanneer u een studieschuld heeft, vraagt u zich misschien af of het mogelijk is om met een studieschuld een hypotheek af te sluiten. Het antwoord daarop is: Ja, er zijn mogelijkheden om met een studieschuld een hypotheek af te sluiten. Wanneer u schulden heeft, wordt dit meegenomen bij het bepalen of u een hypotheek kunt krijgen en hoeveel u kunt lenen. Dat geldt ook voor een studieschuld.​

 

Studieschuld en het berekenen van uw maximale hypotheek

Wanneer u een hypotheek aanvraagt, berekenen we volgens vaste regels uw maximale hypotheek. Hierbij wordt ook gekeken naar eventuele schulden. Die schulden moet u immers afbetalen dus dit heeft een gevolg voor de maandelijkse hypotheeklasten die u kunt dragen. Een studieschuld telt hierbij minder zwaar mee dan andere schulden, zoals persoonlijke leningen.

​Moet u uw studieschuld melden bij uw hypotheekverstrekker?

Ja, u moet de studieschuld bij uw aanvraag doorgeven. Hierdoor weet u zeker dat u geen onverantwoorde lening aangaat en dat u uw maandlasten kunt betalen. 


Studieschuld aflossen of aflossen op uw hypotheek?

Heeft u al een hypotheek, dan vraagt u zich misschien af of het verstandiger is om uw studieschuld versneld af te lossen, extra af te lossen op uw hypotheek of te sparen. Het antwoord op die vraag hangt af van uw persoonlijke situatie. Lees ook ons artikel extra aflossen of sparen: vijf belangrijke factoren of neem hiervoor contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur​. 


Heeft u nog vragen over het afsluiten van een hypotheek met studieschuld?

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een hypotheek met studieschuld of wilt u graag advies over welke hypotheekvorm het beste bij u past? Een onafhankelijke hypotheekadviseur beantwoordt graag al uw vragen.