​​Goed nieuws! De koopwoningmarkt trekt aan

Na een moeilijke periode krabbelt de woningmarkt eindelijk weer op. Denkt u er al een tijdje over om de stap naar een nieuwe woning te zetten? Dan is dit misschien een goed moment om uw mogelijkheden in kaart te brengen. ​

​​​

​​Goede marktomstandigheden

De Monitor Koopwoningenmarkt liet afgelopen eerste kwartaal een vliegende start van de huizen- en hypotheekmarkt zien. Kort samengevat: de markt zit in een groeispurt, die verder herstel lijkt te voorspellen voor de rest van 2015. Er worden weer meer hypotheken afgesloten, vaker huizen ge- en verkocht en nieuwbouwwoningen trekken grotere aandacht van aanstaande huizenbezitters. De dynamiek op de markt is terug: na jaren van economisch laagtij groeit het vertrouwen weer. 

 

Groot aanbod, gunstige prijzen

Toch hebben nog steeds enorm veel woningen hun ‘te koop’-bord uithangen. Het aanbod is dus groot, en de prijzen blijven relatief laag. Maar ook hier is sprake van herstel: in sommige regio’s worden woningen zelfs weer boven de vraagprijs verkocht. Gunstige tijden dus voor kopers én verkopers: kopers betalen nog niet de hoofdprijs, verkopers gaan niet meer tot de bodem. Daarbovenop is de hypotheekrente momenteel nog steeds heel gunstig. Dat biedt mogelijkheden voor relatief goedkope hypotheken met lage maandlasten. 

 

Al met al zijn de marktomstandigheden om een huis te kopen beter dan ze in jaren zijn geweest. Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Uw onafhankelijke hypotheekadviseur neemt graag de opties met u door. 

 

Lees het hele rapport​ over de koopwoningmarkt van de TU Delft. 


​Meer informatie

Naar alle nieuwsberichten