Eerste huis kopen via de NVM Open Huizen Dag

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Bezoek de NVM Open Huizen Dag

En vind uw droomhuis !

 

​​​​Twee keer per jaar organiseert de NVM de Open Huizen Dag. Op deze da​g kunt u huizen die te koop staan zonder afspraak en vrijblijvend bezichtigen. Tussen 11:00 uur en 15:00 uur kunt u zoveel huizen bekijken als u wilt. Op funda.nl kunt u zien welke huizen te b​ezichtigen zijn. De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. Florius geeft tips​​​ wanneer u voor het eerst een huis gaat kopen, gaat verhuizen of verkopen. Op deze manier maakt u gebruik van alle nieuwe regelingen.


 

Eerste huis kopen

Beperk uw fincanciële risico's met NHG​. Wanneer u niet meer uitgeeft dan EUR 245.000 aan uw nieuwe woning, komt u in aanmerking voor NHG.​ 


De grens van ​ eenmalige belastingvrije gift ​is verhoogd van EUR ​​53.016 ​naar ​EUR 100.000, waardoor het aantrekkelijker is geworden om hulp te krijgen bij de aanschaf van uw woning. 


Schenking kan van ouder naar kind en nu ook naar een neef of goede vriend.​​​

Opnieuw kopen

Wanneer u opnieuw een huis gaat kopen heeft dit gevolgen voor uw hypotheek.

Staat u huis onder water?

Doe dan restschuldscan, hiermee kunt u uw restschuld berekenen. Bij Florius kunt u dit meefinancieren in uw nieuwe hypotheek.

 

Wanneer u een nieuw huis gekocht heeft, maar uw oude huis staat nog te koop​ kunt u in aanmerking komen voor de Overbruggingslening.

 

Als u gunstige rentevoorwaarden heeft, neemt u deze bij Florius mee naar uw nieuwe hypotheek. Dat kan met​ de Florius Verhuisregeling​.​​​​

Huis verkopen​

Wanneer u uw huidige huis verkoopt, weet dan dat u bij Florius​ extra ku​nt aflossen zonder hiervoor een vergoeding te betalen. U kunt uw hypotheek meenemen naar uw nieuwe koophuisdoor gebruik te maken van de verhuisregeling.

 

Als de huizenprijzen dalen, kan uw huis minder waard worden dan de hoogte van uw hypotheek. Als u op dat moment uw huis verkoopt, heeft u mogelijk een restschuld. Wilt u weten of u mogelijk een restschuld heeft? Doe dan de Florius restschuldscan.​

​​​

​Voorbereiding voor uw bezichtigingen

Als u verhuisplannen heeft en op zoek gaat naar een koophuis​​​​​​​​ dan is de NVM Open Huizen Dag een goed moment om te bekijken wat voor een huis u zoekt en op welke plek. Gaat u meerdere huizen bezichtigen? Met een goede voorbereiding kunt u de tijd goed besteden. Florius heeft daarom een aantal tips:

  1. Maak een keuze welke huizen u wilt bekijken. Via funda.nl kunt u zien welke koophuizen meedoen aan de NVM Open Huizen Dag.
  2. Bepaal een efficiënte route zodat u tussen 11:00 en 15:00 uur genoeg tijd heeft om uw gekozen huizen kunt bekijken.
  3. Gebruik de Florius checklist voor bezichtingen​​ tijdens de NVM Open Huizen Dag. Hierop staan handige tips en kunt uw aantekeningen maken, zodat u aan het einde van de dag alles nog eens rustig kunt nalezen. Handig, vooral als u meerdere huizen gaat bezichtigen!
  4. Wanneer u voor het eerst een huis of opnieuw een huis gaat kopen, dan wilt u natuurlijk weten wat u maximaal kunt lenen en wat uw maandlasten worden. U krijgt dit inzicht met de Florius berekentool.

 

 

Onafhankelijk hypotheekadvies​

Heeft u uw droomhuis gevonden? Neem dan contact op met uw onafhankelijke hypotheekadviseur, hij adviseert bij het vinden van een hypotheek die het beste past bij uw persoonlijke situatie.

Heeft u nog geen hypotheekadviseur? Vind dan een onafhankelijke hypotheekadviseur​ bij u in de buurt. ​Vraag vrijblijvend een gesprek aan om alle mogelijkheden te bespreken.

 

​​Uw huis verkopen via de NVM Open Huizen Dag

Ook als u uw huis wilt verkopen, is de NVM Open Huizen Dag een mooie kans. In korte tijd kunt u veel geïnteresseerden op bezoek krijgen, want de drempel voor kopers is laag.​ NVM makelaars bepalen zelf welke acties ze ondernemen om won​ingen tijdens de NVM Open Huizen Dag te promoten. Van enkel het toevoegen van de vermelding ‘open huis’ op Funda tot grote publiciteitsacties. De eventuele kosten die u betaalt aan uw makelaar voor deze extra promotie verschillen per NVM makelaar.​

 

​​​​Meer informatie

​​5 tips om uw w​oning klaar te stomen voor verkoop

Terug naar nieuwsberichten​​​​​​​