​mijnFlorius: tussentijds de rentevastperiode van uw hypotheek veranderen 

U wilt steeds meer zelf kunnen regelen voor uw hypotheek. Het liefst zo snel en makkelijk mogelijk. Daarom kunt u per 10 maart 2016 via mijnFlorius zelf tussentijds de rentevastperiode van uw hypotheek veranderen.

 

Wat betekent tussentijds de rentevastperiode van uw hypotheek veranderen?

Als u een leningdeel heeft waarvan de resterende rentevastperiode langer is dan drie maanden, dan kunt u zelf tussentijds de rentevastperiode veranderen van dit leningdeel*. Via mijnFlorius. U ziet direct bij elke rentevastperiode wat uw nieuwe maandlast wordt. De nieuwe mogelijkheid in mijnFlorius is gratis. Wel kan het zijn dat u hiervoor een vergoeding moet betalen. 

 

*Dit geldt niet voor de aflosvormen Bankspaar en Spaar. Voor deze vormen is een lage rente namelijk niet (altijd) gunstig. Neem voor meer informatie contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur. 

 

Digitaal de vergoedign betalen via iDEAL

Het kan zijn dat u een vergoeding moet betalen voor het tussentijds veranderen van uw rentevastperiode. Dit heeft te maken met de rente-inkomsten die wij mislopen als u de rentevastperiode openbreekt. De vergoeding kunt u gelijk digitaal voldoen via iDEAL.

 

Advies nodig?​

Voor het tussentijds wijzigen van de rente via mijnFlorius hoeft u niet naar een hypotheek​adviseur. Wilt u toch advies? Neem dan contact op met uw onafhankelijke hypotheekadviseur​​. 

 

Hypotheek samen met uw partner?

Dan hebben wij een machtiging van u en uw partner nodig, voordat u de rentevastperiode tussentijds kunt veranderen via mijnFlorius. Dit kunt u regelen met het machtigingsformulier in mijnFlorius. 

 

Nog geen mijnFlorius?

Een mijnFlorius account u snel en gemakkelijk aanmaken. Dan heeft u altijd inzicht in uw hypotheek.

 

Let op

Als u in aanmerking komt voor renteherziening omdat de resterende rentevastperiode van uw lening(deel) binnen drie maanden afloopt, dan wordt u hier door ons van op de hoogte gebracht. En kunt u voor dat gedeelte van uw lening niet tussentijds de rentevastperiode van uw hypotheek veranderen.​

 

Meer informatie

Tussentijds rentevastperiode veranderen 

Actuele rentetarieven 

Rentevormen 

​​​Hypotheekvormen​​​​​