​​Van hoge energierekening naar nul-op-de-meter

Een huis dat zijn eigen energie opwekt; nog niet zo lang geleden werd je voor gek verklaard als je hier serieus in geloofde. Razendsnelle technologische ontwikkelingen hebben bij veel mensen echter de ogen geopend voor mogelijkheden. Uit onderzoek van energieleverancier ​Eneco blijkt bijvoorbeeld dat achttien procent van de Nederlanders denkt dat een energieneutrale woning over tien jaar heel normaal is. En waarom niet? De eerste compleet duurzame huizen zijn al een feit. Ook u kunt stappen zetten naar een comfortabele, milieuvriendelijke woning zonder hoge energielasten.

 

Zelfvoorzienend in zeecontainers

Voorlopers in de markt zijn er altijd. Kijk bijvoorbeeld naar de zelfvoorzienende zeecontainers van Sustainer Homes. De Nederlandse start-up transformeert samen met Eneco zeecontainers in comfortabele van A tot Z duurzame en compleet zelfvoorzienende woningen. Een greep uit de oplossingen van Sustainer Homes: een eigen hernieuwbare energievoorziening, windturbines, een warmtepomp en regenwaterbuffer. Doordat de woningen op geen enkele manier afhankelijk zijn van water-, gas- en elektriciteitsleveranciers betalen bewoners geen energierekeningen meer.

 

Minder op de meter met zonnepanelen

Organisaties als Sustainer Homes zoeken de extremen op. Tegelijkertijd maken ze innovatieve technische toepassingen toegankelijk en inspireren ze woningbezitters om zelf aan de slag te gaan. Door verschillende maatregelen te combineren en een paar simpele ingrepen te doen, kunt u uw energierekening nu al flink omlaag brengen. Zonnepanelen zijn bijvoorbeeld een goed begin. Hiermee heeft u 365 dagen per jaar toegang tot een duurzame en onuitputtelijke energiebron. U verlaagt zo uw CO2-uitstoot aanzienlijk. Ontdek zelf of uw woning geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel de aanpassing u kost en welk bedrag u ermee kunt besparen.

 

Water als warmtebron

Een minder bekende maatregel om uw maandelijks energieverbruik te verlagen, is door een warmtepomp te installeren. Deze gebruikt grondwater, lucht en bodem uit de directe omgeving van uw huis om water op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Zo heeft u nauwelijks nog fossiele brandstoffen nodig, waardoor u het milieu ontziet én maandelijks geld bespaart.  U moet echter wel bereid zijn om te investeren in een pomp en het bijbehorende buizenstelsel. Bovendien zijn niet alle huizen geschikt voor het systeem. Weten of de warmtepomp voor u een goede op​lossing is?

    

Florius denkt mee

De technische ontwikkelingen op de energiemarkt gaan razendsnel. Wilt u uw woning in één keer duurzaam renoveren of uw energielasten met kleine ingrepen stap voor stap verlagen? Neem dan contact op met hypotheekadviseur. Hij adviseert u graag over eventuele financiële oplossingen bij Florius. ​


 

Meer informatie

​​​​Duurzaamheid