​​​​Op zoek naar zekerheid en een scherpe rente? Zet uw variabele rente nu om naar een vaste rente

Hoewel de economie aantrekt en de woningmarkt een herstel laat zien, zijn de rentestanden nog steeds relatief laag. Als u op dit moment een hypotheek met variabele rente heeft, kunt u daarom overwegen om deze voor langere tijd vast te zetten. Zo heeft u er geen omkijken naar en leent u tegen een scherp tarief.


​Voor- en nadelen van variabele rente

De hoogte van de hypotheekrente kan invloed hebben op uw maandlasten. Lage rente kan voor u voordelig zijn. Raadpleeg uw hypotheekadviseur voor uw persoonlijke situatie. Als u voor een variabele rente kiest, krijgt u over het algemeen gunstigere tarieven dan bij vaste rente. Dat komt doordat u meer risico loopt. Uw rentepercentage kan namelijk elke maand anders zijn, dus lager óf hoger. U heeft hierdoor minder zekerheid over de hoogte van uw maandlasten.
 

Een goed moment om uw rente vast te zetten

Als u een variabele hypotheekrente heeft, kunt u helemaal zelf bepalen of en wanneer u deze vastzet. Hou de renteverwachtingen goed in de gaten of raadpleeg uw hypotheekadviseur. Besluit u om de rente nu vast te zetten, dan weet u in ieder geval zeker dat u de komende jaren leent tegen een vast tarief.

 

Kosteloos overstappen van variabele naar vaste rente regelt u direct bij Florius. U spreekt dan een periode af met een vaste rente; ook wel de rentevastperiode. Een vaste rente​ betekent dat het rentepercentage tijdens een afgesproken periode niet verandert. Dit noemen we de rentevastperiode.  


​RenteLimiet bij variabele rente

Er is nog een andere optie: Florius RenteLimiet​. Daarbij legt u vooraf vast welk rentepercentage u maximaal wil betalen tijdens uw rentevastperiode. Zolang de rente onder het plafondpercentage blijft, betaalt u de variabele hypotheekrente van Florius. Op het moment dat de limiet wordt overschreden, zetten we uw hypotheekrente automatisch vast op het (lagere) percentage dat de dag ervoor gold.
 

Kies het juiste moment

Volg de renteverwachting​ op Florius.nl en kies zelf het beste moment om uw rente vast te zetten. Via mijnFlorius regelt u het vervolgens eenvoudig en snel. Wilt u weten welke rentevorm in uw situatie de beste keu​​​ze is? Neem contact op met uw onafhankelijke hypotheekadviseur.

​Meer informatie

Rentevormen 

Actuele rentetarieven