Florius Preventieteam

​Verwacht u betalingsproblemen door scheiding, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid​ of een andere ingrijpende verandering in uw leven? Dan is het verstandig zo snel mogelijk contact op te nemen met uw hypotheekadviseur of met Florius. Het Preventieteam van Florius zoekt samen met u naar een duurzame oplossing. ​

 

​Intakegesprek bij Florius

Het begint bij u. U neemt contact op met Florius. Hierna volgt een gesprek met een medewerker van ons Preventieteam, aan wie u uw situatie uitlegt. In dit gesprek komen de volgende vragen aan bod:

  • Hoe dreigend is het betalingsprobleem?
  • Wat is de oorzaak van de betalingsproblemen?
  • Welke acties heeft u al ondernomen en zijn er nog aanvullende mogelijkheden?
  • Kunt u gebruikmaken van toeslagen?

Budgetcoaching

In een vervolggesprek nemen we samen al uw inkomsten en uitgaven door. We vergelijken uw uitgavenpatroon met wat het Nibud ‘normaal’ vindt in uw situatie. Zo zoeken we naar besparingsmogelijkheden. Dit gesprek leggen we vast in een budgetrapportage. Zo weet u precies wat uw tekort is en welke acties u kunt ondernemen. Daarmee gaat u zelfstandig aan de slag. En als u nog vragen heeft, mag u ons altijd bellen.


Adviesgesprek hypotheek

Heeft u de actiepunten uit de budgetcoaching uitgevoerd en dreigt er nog steeds een betalingsprobleem? Dan onderzoeken we of aanpassen van uw hypotheek helpt. Is dat ook geen oplossing? Dan kan het zijn dat wij u adviseren goedkoper te gaan wonen. Is verkoop nodig? Ook dan kunnen we u begeleiden.


Kosten

Aan de begeleiding van het Preventieteam zijn voor u geen kosten verbonden.


Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Preventieteam van Florius op 033 752 5000. We helpen u graag op werkdagen van 08:30 uur tot 21:00 uur.


Meer informatie

​​​​​​​Betalingsproblemen