Annuïteiten Hypotheek

De Annuïteiten Hypotheek van Florius is een hypotheekvorm waarbij u iedere maand een deel van uw lening aflost. Daarnaast betaalt u iedere maand rente. Deze twee componenten samen (rente en aflossing) zorgen ervoor dat het bruto maandbedrag gelijk blijft, zolang het rentepercentage niet wijzigt. Aan het einde van de looptijd heeft u uw Annuïteiten Hypotheek volledig afgelost.


Florius Annuïteitenhypotheek 

Waarom zijn de netto maandlasten aan het begin van de looptijd vaak lager?

Als u de hypotheekrente van uw Annuïteiten Hypotheek fiscaal mag aftrekken, dan zijn uw netto maandlasten in het begin van de looptijd het laagst. Omdat u in de loop van de tijd automatisch meer en meer aflost, daalt het bedrag aan rente dat u elke maand betaalt. U kunt hierdoor steeds minder hypotheekrente aftrekken van uw inkomen voor de belasting waardoor uw netto maandlasten stijgen.

​​​

Kan ik bij de Annuïteiten Hypotheek van Florius extra aflossen, zonder een vergoeding te moeten betalen?

Bij Florius kunt u op elk gewenst moment extra aflossen, als u dat doet uit eigen middelen. En we brengen daar geen kosten voor in rekening. Dat geeft u alle vrijheid om voor een extra aflossing te kiezen op een moment dat het u uitkomt.

​​

Hoe helpt mijnFlorius mij bij een Annuïteiten Hypotheek?

mijnFlorius geeft uw alle inzicht in uw hypotheek, op computer of mobiel. Als klant van Florius kunt u daar uw hypotheek volgen en zelf iets regelen. Een extra aflossing doen bijvoorbeeld (en zien wat dat voor uw maandlasten betekent), een bouwdepot beheren of iets wijzigen. Alles makkelijk en binnen handbereik.


Hoeveel kan ik lenen?

U kunt hier berekenen​ hoeveel u maximaal kunt lenen. Houd er wel rekening mee dat er boven op de vraagprijs van een woning altijd aanvullende kosten komen, bijvoorbeeld notaris- en taxatiekosten.


Wanneer is de Annuïteiten Hypotheek afgelost?

Aan het eind van de looptijd is de Annuïteiten Hypotheek helemaal afgelost, als u alle maandtermijnen heeft betaald.​.


Meer informatie

Andere hypotheekvormen van Florius​​​​