Bankspaar Hypotheek

De Florius Bankspaar Hypotheek bestaat uit een lening en een ban​kspaarrekening. Tijdens de looptijd lost u niets af op uw hypotheek. U betaalt rente over uw lening. En u stort iedere maand verplicht een bepaald bedrag op uw bankspaarrekening. Dit bedrag noemen we de inleg. De bankspaarrekening is speciaal bedoeld om uw hypotheeklening af te lossen en daarom is deze rekening geblokkeerd. U kunt dus niet bij het bedrag dat u spaart. Aan het einde van de looptijd lost u uw Florius Bankspaar Hypotheek af met het geld op uw bankspaarrekening.​​


Let op

De Bankspaar Hypotheek kan alleen nieuw gesloten worden via Fiscaal Geruisloos Voortzetten.


 

De feiten op een rij van de Bankspaar Hypotheek

  • U bouwt gegarandeerd genoeg spaargeld op om uw Bankspaar Hypotheek af te lossen;
  • Optimaal belastingvoordeel, indien u voldoet aan de fiscale voorwaarden. Zie hiervoor Belastingdienst.nl of raadpleeg uw hypotheekadviseur;
  • Vaste maandlasten tijdens de gekozen rentevastperiode;
  • Flexibiliteit in de keuze om een losse overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Gevolgen van renteherziening bij de Bankspaar Hypotheek

Aan het einde van een rentevastperiode wordt de rente van uw Bankspaar-leningdeel herzien. Afhankelijk van de dan geldende rentestand, gaat u meer of minder betalen. Bij de Florius Bankspaar Hypotheek wordt uw inleg voor de bankspaarrekening herberekend op basis van de nieuwe hypotheekrente. ​


 

Bij een renteverlaging

Gaat u minder rente betalen over uw Bankspaar-leningdeel, dan daalt ook de rente die u krijgt over het bedrag op uw bankspaarrekening. Als de andere kenmerken van dit leningdeel niet veranderen, stijgt de maandelijkse inleg van uw bankspaarrekening. Een lagere rente betekent niet altijd dat uw maandbedrag lager wordt, omdat uw inleg stijgt.


 

Bij een renteverhoging

Betaalt u meer rente over uw Bankspaar-leningdeel, dan stijgt ook de rente die u krijgt over het bedrag op uw bankspaarrekening. Als de andere kenmerken van dit leningdeel niet veranderen, daalt de maandelijkse inleg van uw bankspaarrekening. Een hogere rente betekent niet altijd dat uw maandbedrag hoger wordt, omdat uw inleg daalt.

Uw bankspaarrekening aanhouden

Als u uw Bankspaar Hypotheek tijdens de looptijd volledig aflost, kunt u de bankspaarrekening laten doorlopen. In dat geval wordt de rente die u krijgt over het bedrag op uw bankspaarrekening aangepast. U kunt later een nieuwe Bankspaar Hypotheek aan uw rekening koppelen. Dan wordt de rente die u ontvangt over het bedrag op uw bankspaarrekening weer gelijk aan de hypotheekrente die u voor uw Bankspaar Hypotheek betaalt. Als u uw bankspaarrekening wilt laten doorlopen, bent u gebonden aan de wettelijke maximumtermijn.


 

Is de hypotheekrente aftrekbaar bij de Bankspaar Hypotheek?

Als u voor 2013 een Bankspaar Hypotheek heeft afgesloten, is de rente nog aftrekbaar. Voor Bankspaar Hypotheken vanaf 2013 kunt u de rente slechts in bepaalde situaties aftrekken. Is de rente in uw geval nog aftrekbaar, dan kunt u nog een Bankspaar Hypotheek afsluiten. Neem contact op met uw onafhankelijke hypotheekadviseur als u wilt weten of dit voor u geldt.


 

Is uw spaargeld veilig?

Informatie over de veiligheid van uw spaargeld vindt u onder het Depositogarantiestelsel​.


 

Meer weten?

Stel al uw hypotheekvragen over dit onderwerp aan uw onafhankelijke hypotheekadviseur​.  ​

 

Financiële Bijsluiter

De waarde van dit product is afhankelijk van ontwikkelingen op de financiële markten. Het risico dat u er een schuld aan overhoudt is zeer klein. Bespreek de risico’s met uw adviseur en download de financiële bijsluiter  voor meer informatie.

Bekijk hier de financiële bijsluiter

 

Meer informatie

​​Andere hypotheekvormen van Florius​​​