​Beleggings Hypotheek

​De informatie op deze pagina​ is speciaal voor u bedoeld wanneer u al een Florius Beleggingshypotheek heeft en de belangrijkste informatie hierover nog eens wilt nalezen. U kunt deze hypotheek niet meer afsluiten bij Florius. Er zijn bij Florius drie soorten Beleggings Hypotheken, namelijk:​​

  • Vermogens Opbouw Hypotheek
  • BeleggersKeuze Hypotheek
  • BeleggersSelect Hypotheek


 

De Beleggings Hypotheek bestaat uit een lening en een beleggingsrekening. Het vermogen op deze beleggingsrekening wordt op de einddatum van de hypotheek gebruikt om deze (deels) af te lossen. Het vermogen op de einddatum is niet gegarandeerd omdat de groei van dit bedrag afhankelijk is van beleggingsrendementen.


 

U betaalt maandelijks hypotheekrente. Voor de beleggingsrekening heeft u eenmalig een bedrag gestort of u betaalt een periodieke inleg. Aan het einde van de looptijd lost u (deels) de lening in één keer helemaal af met de opgebouwde waarde op de beleggingsrekening. ​​​​

De feiten op een rij

  • U heeft naast uw hypotheek een beleggingsrekening;
  • De opgebouwde waarde op de beleggingsrekening kan hoger of lager zijn dan uw lening.


 

Is de rente aftrekbaar van uw Beleggings Hypotheek?

Alleen in bepaalde situaties is de rente van een Beleggings Hypotheek fiscaal aftrekbaar. Een onafhankelijke hypotheekadviseur legt u graag de fiscale regels uit.  


 

Een beleggingsrekening

Bij een Beleggings Hypotheek heeft u naast uw hypotheek een beleggingsrekening. U kunt beleggen in diverse soorten beleggingen. Welke dat zijn hangt af van het soort Beleggingsrekening u heeft gesloten. Voor meer informatie over uw Vermogens Opbouw Hypotheek of BeleggersSelect Hypotheek neemt u contact op met een medewerker van Florius. Als u een BeleggersKeuze Hypotheek heeft, dan neemt u contact op met de externe vermogensbeheerder.


 

Er is een risico, de opgebouwde waarde kan lager zijn dan uw leningdeel. U kunt aan het eind van de looptijd een restschuld overhouden.


 

Meer weten over uw Beleggings Hypotheek?

Stel al uw vragen over uw Beleggings Hypotheek aan een onafhankelijke hypotheekadviseur​. 


 

Meer weten? 

Andere hypotheekvormen van Florius