Hybride Hypotheek

De informatie op deze pagina is speciaal voor u bedoeld wanneer u al een Hybride Hypotheek heeft en de belangrijkste informatie hierover nog eens wilt nalezen. U kunt deze hypotheek niet meer afsluiten bij Florius.  


De Hybride Hypotheek bestaat uit een lening en een hybride verzekering. Een hybride verzekering is een levensverzekering waarbij op een bepaald tijdstip een eenmalig bedrag wordt uitgekeerd. Voor de opbouw van dit kapitaal heeft u de mogelijkheid om te sparen, te beleggen of een combinatie hiervan. In de Hybride verzekering kan een overlijdensdekking zijn meeverzekerd.


U betaalt maandelijks hypotheekrente en een premie voor de hybride verzekering.  Aan het einde van de looptijd lost u (deels) de lening in één keer helemaal af met de uitkering van de hybride verzekering. 

De feiten op een rij

  • U heeft naast uw hypotheek een hybride verzekering;
  • U kiest uit sparen, beleggen of een combinatie hiervan
  • De einduitkering van uw hybride verzekering kan hoger of lager zijn dan uw lening.


Is de rente van uw Hybride Hypotheek aftrekbaar?

Alleen in bepaalde situaties is de rente van een Hybride Hypotheek fiscaal aftrekbaar. Een onafhankelijke hypotheekadviseur legt u graag de fiscale regels uit.  


Een Hybride verzekering 

Bij een Hybride Hypotheek heeft u naast uw hypotheek een levensverzekering. U bouwt hierin een kapitaal op via beleggingen of een gegarandeerd rendement. Er is een risico, de uitkering uit de levensverzekering kan lager zijn dan uw leningdeel. U kunt aan het eind van de looptijd een restschuld overhouden.


Meer weten over uw Hybride Hypotheek?

Stel al uw vragen over uw Hybride Hypotheek aan een onafhankelijke hypotheekadviseur​. ​


Meer informatie​

Andere hypotheekvormen van Florius