Leven Hypotheek

De informatie op deze pagina is speciaal voor u bedoeld wanneer u al een Florius Leven Hypotheek heeft en de belangrijkste informatie hierover nog eens wilt nalezen. U kunt deze hypotheek niet meer afsluiten bij Florius.


 

De Leven Hypotheek bestaat uit een lening en een kapitaalverzekering. Een kapitaalverzekering is een levensverzekering waarbij op een bepaald tijdstip een eenmalig bedrag wordt uitgekeerd. Dit bedrag kan een van te voren vastgesteld bedrag zijn. Ook kan de hoogte van het bedrag onzeker zijn. Bijvoorbeeld omdat de groei van dit bedrag afhankelijk is van beleggingsrendementen. In de levensverzekering kan een overlijdensdekking zijn meeverzekerd.


 

U betaalt maandelijks hypotheekrente en een premie voor de levensverzekering. Aan het einde van de looptijd lost u (deels) de lening in één keer helemaal af met de uitkering van de kapitaalverzekeringlevensverzekering. 

 

De feiten op een rij

  • U heeft naar uw hypotheek een levensverzekering;
  • Vrije keuze voor een verzekeraar;
  • De einduitkering van uw levensverzekering kan hoger of lager zijn dan uw lening.

Is de rente aftrekbaar van uw Leven Hypotheek?

Alleen in bepaalde situaties is de rente van een Leven Hypotheek fiscaal aftrekbaar. Een onafhankelijke hypotheekadviseur legt u graag de fis​cale regels uit. 

 

De levensverzekering

Bij een Leven Hypotheek heeft u naast uw hypotheek een levensverzekering. Hierin bouwt u waarde op via beleggingen of een gegarandeerd eindkapitaal via sparen. Er is een risico, de levensverzekering kan lager zijn dan uw leningdeel. U kunt aan het einde van de looptijd een restschuld​ overhouden. 


Meer weten over uw Leven Hypotheek?

Stel al uw hypotheekvragen over een Leven Hypotheek aan een onafhankelijke hypotheekadviseur​. 

 

Meer informatie

Andere hypotheekvormen van Florius​​