​Rentebedenktijd: zelf bepalen wanneer uw nieuwe rente ingaat​​​

​Let op:

Onderstaande tekst is alleen van toepassing voor bestaande klanten met een (huidig) leningdeel met Rentebedenktijd. Dit product kan niet meer niet afgesloten worden.​​

Bij een leningdeel met rentebedenktijd kunt u in de rentebedenktijdperiode op ieder door u gewenste moment uw verzoek indienen voor het omzetten naar een andere rentevastperiode of rentevorm. Dit is kosteloos. U heeft maximaal twee jaar de tijd om gebruik te maken van rentebedenktijd. 


U krijgt automatisch bericht per post als uw rentebedenktijdperiode start, zodat u uw rente eventueel kosteloos opnieuw kunt vastzetten. Een hypotheekadviseur bespreekt graag met u uw mogelijkheden en helpt u bij het maken van een keuze wanneer u de rentevastperiode en bijbehorende rente wilt wijzigen. Uw hypotheekadviseur kan hiervoor kosten in rekening brengen. Vraag hier vooraf naar.​​

​U maakt geen gebruik van de mogelijkheid van rentebedenktijd

Maakt u geen gebruik van de mogelijkheid van rentebedenktijd, dan ontvangt u drie maanden voordat uw rentevastperiode afloopt van ons een brief met een nieuw renteaanbod.


Ingangsdatum 

De verandering van uw rentevastperiode of rentevorm gaat in per de eerste dag van de maand nadat Florius de opdracht tot omzetting heeft ontvangen. U krijgt het rentepercentage aangeboden zoals dit geldt op de datum van ontvangst van deze opdracht. U ontvangt van Florius een brief met daarin het nieuwe maandbedrag. Als de hoogte van de eventuele premie en/of inleg die u moet betalen ook is aangepast, dan staat dit in deze brief.


Meer informatie