modelmatig waarde bepalen

​​Zonder taxatie uw woningwaarde bepalen bij Florius

Bij Florius is het mogelijk om de waarde van uw droomhuis snel en makkelijk te bepalen met een modelmatige waardebepaling van Calcasa. U krijgt binnen enkele minuten een rapport met een betrouwbare indicatie van de actuele woningwaarde, zonder tussenkomst van een taxateur. Dat scheelt tijd én geld!


Geen taxatierapport meer nodig voor het afsluiten van een hypotheek 

Wilt u een huis kopen en hiervoor een hypotheek afsluiten bij Florius? U kunt er voor kiezen om een Florius - Calcasa waarderapport aan te leveren. Een taxatierapport is dan niet meer nodig. Uw hypotheekaanvraag moet hiervoor wel aan een aantal criteria voldoen. Welke dat zijn, leest u verderop.​

De voordelen van modelmatig waarde bepalen via Florius - Calcasa 

  • Snel een nauwkeurige, actuele waarde van uw droomhuis. 
  •  Scheelt u veel tijd en geld ten opzichte van een taxatie. 
  • Wanneer het u uitkomt: 24/7 online beschikbaar.​​​
     

De criteria voor uw Florius hypotheekaanvraag ​

Modelmatig waarde bepalen is alleen mogelijk voor bestaande eengezinswoningen en appartementen, niet voor nieuwbouw. Voor uw hypotheekaanvraag bij Florius gelden de volgende criteria: 

  1. Er is geen sprake van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). 

  2. De hypotheek is minder dan 90% van de modelmatig bepaalde marktwaarde. 

  3. De woning is uitsluitend bedoeld voor eigen bewoning. 

  4. Het hypotheekbedrag is lager dan EUR 750.000. 

  5. Calcasa kan de woningwaarde nauwkeurig genoeg bepalen. 

Calcasa is eigenaar van de modelmatige waardebepaling. In de Florius - Calcasa wa​ardebepaling zijn bovenstaande criteria toegevoegd, zodat u direct kunt controleren of modelmatige waardebepaling mogelijk is voor uw hypotheekaanvraag. Is dit niet het geval? Dan heeft u alsnog een taxatierapport nodig om de hypotheek af te sluiten. 


Vergelijkbaarheid is belangrijk voor een nauwkeurige waarde 

Voor een nauwkeurige, modelmatige waardebepaling is het belangrijk dat de woning vergelijkbaar is met andere woningen in de omgeving. Gaat het om een woning met een sterk afwijkende staat van onderhoud of met een bijzondere ligging? Of is het een niet-gangba​re woning, zoals een woon-winkel pand? Dan kan Calcasa de woningwaarde niet nauwkeurig genoeg bepalen om op basis daarvan een hypotheek af te sluiten bij Florius. U heeft alsnog een taxatierapport nodig. 


Hoe werkt modelmatig waarde bepalen? 

Calcasa baseert de waarde van het huis op 25 gerealiseerde verkopen van vergelijkbare woningen in de straat en buurt. Altijd een actuele waarde: zijn er onlangs geen woningen in de buurt verkocht, dan vertaalt het rekenmodel gegevens van oudere woningverkopen naar een actuele waarde. Bekijk meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. 


Wilt u meer weten over modelmatige waardebepaling? 

Uw onafhankelijke hypotheekadviseur kan u meer vertellen over de acceptatie van uw hypotheekaanvraag op basis van modelmatige waardebepaling. ​​​​​​​


Meer informatie

Hypotheek afslu​iten​​ 

Stappenplan hypotheek afsluiten