Wat is tussentijds wijzigen van de rentevastperiode (rente afkoop)?

Rente afkoop is een manier om te profiteren van de huidige lage hypotheekrente en vaak dus ook om lagere maandlasten te krijgen. Bij renteafkoop kiest u een nieuwe rentevastperiode met een nieuw rentepercentage. Hiervoor betaalt u vaak een vergoeding voor vervroegd aflossen. Deze vergoeding betaalt u in één keer en is een compensatie voor de door de bank misgelopen rente door renteafkoop van uw huidige rente.


Waarom betaalt u een vergoeding voor vervroegd aflossen?

Als u bij Florius een hypotheek afsluit, kunt u uit verschillende rentevormen kiezen. U legt voor een afgesproken tijd een rentepercentage vast. Deze afgesproken tijd noemen we de rentevastperiode. Op basis van deze afspraak moet Florius ook verplichtingen aangaan om geld aan te trekken voor uw lening. Breekt u uw rentevastperiode tussentijds af? Dan krijgt Florius over de resterende looptijd van de rentevastperiode niet meer de verwachte rente-inkomsten van u. Met de vergoeding compenseert Florius dit verlies aan rente-inkomsten.

 

Wat zijn de voordelen van tussentijds wijzigen van de rentevastperiode?

• U profiteert vaak meteen van een lager rentepercentage en betaalt  daardoor een lager maandbedrag;
• De vergoeding die u betaalt, is meestal aftrekbaar van uw inkomen voor belasting.

 

Wat is het nadeel van tussentijds wijzigen van de rentevastperiode?

U betaalt vaak een vergoeding voor het wijzigen van de rentevastperiode.


 

​​​Hoe wijzig ik tussentijds mijn rentevastperiode?

Het tussentijds wijzigen van uw rentevastperiode en rente regelt u gemakkelijk en snel in mijnFlorius. U ziet dan direct wat uw nieuwe maandbedrag wordt en hoe de vervoeding voor vervroegd aflossen bij rente afkoop wordt opgebouwd. Heeft u een keuze kunnen maken? Dan kunt u direct uw nieuwe rentevastperiode met uw nieuwe rente aanvragen.

 

 

 

U kunt ook naar uw onafhankelijke hypotheekadviseur gaan voor advies. Hij kan rente afkoop voor u aanvragen. Uw hypotheekadviseur kan hiervoor kosten in rekening brengen.

​Heeft u nog vragen?

Neem dan contact​ ​op met een medewerker van Florius: 033 - 752 50 00. We helpen u graag op werkdagen van 08.30 uur tot 21.00 uur. Of stel uw vraag per e-mail: service@florius.nl.​

​​

Andere manieren om uw maandbedrag te verlagen

​ ​​​​​​​​​​​

Rente wijzigen einde rentevastperiode

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​