Uw hypotheek aanpassen bij Florius

Uw leven en financiële situatie veranderen voortdurend. Toch heeft u misschien al jaren dezelfde hypotheek. Past de hypotheekvorm die u ooit koos niet meer bij wat u nu verdient? Of heeft u extra geld nodig voor uw woonplannen? Laat dan uw Florius hypotheek mee veranderen. Bekijk de mogelijkheden, en leen zoals u het nú wilt.


Verhuizen of uw huis verbouwen? Florius denkt met u mee

Er kan een hoop gebeuren in een mensenleven en soms heeft dat gevolgen voor hoe u wilt wonen. Misschien bent u toe aan een groter huis, een nieuwe keuken of een extra slaapkamer. Of heeft u een nieuw huis gekocht waarin u grondig wilt verbouwen. Dat zijn vaak grote ingrepen, ook financieel. Leg uw woonwensen voor aan uw onafhankelijke hypotheekadviseur en bekijk samen of uw Florius hypotheek ruimte biedt om bij te lenen.

Bereken wat u kunt lenen bij Florius 


Kies de hypotheekrente die bij u past

Uw maandlasten bestaan voor een deel uit hypotheekrente. Als u een lening(deel) heeft waarvan de rentevastperiode binnenkort afloopt, kunt u kiezen of u een vast of variabel rentepercentage wilt betalen. Wilt u een vaste rente? Dan spreken we een periode met u af waarin uw maandbedrag hetzelfde blijft. Zo weet u precies waar u de komende tijd aan toe bent. Ook heeft u bij Florius de mogelijkheid om te kiezen voor een variabele rente​. De maandlasten zijn in dat geval afhankelijk van veranderende rentestanden. U kunt een variabele rente op elk moment kosteloos omzetten naar een vast rentepercentage.

Aanpassen van uw rentevastperiode

Bij een lage rentestand kan het zinvol zijn om uw rentevastperiode tussentijds te bekijken. Wilt u overstappen op een lager tarief? Dat kan, maar daar zit mogelijk wel een vergoeding aan vast. Bespreek dit daarom goed met uw hypotheekadviseur.

Lees meer over de mogelijkheden van uw rentevastperiode


Meer weten?

Stel al uw vragen over het aanpassen van uw hypotheekvorm aan een onafhankelijke hypotheekadviseur​. 


​Meer informatie

Hypotheekvormen bij Florius

Rentevormen bij Florius

Verbo​uwen

Verhuizen​​