Eerste huis gekocht en nu

Een hypotheek afsluiten: Passeren bij de notaris

Goed nieuws. Uw hypotheek is goedgekeurd door Florius! Uw nieuwe huis is nu nog dichterbij.

Een afspraak met een notaris is nodig om de overdracht van uw nieuwe huis en/of hypotheek af te ronden.​


Een afspraak maken met de notaris

Wanneer uw hypotheek is goedgekeurd ontvangt u van ons een bevestigingsbrief. Welkom bij Florius! U kunt nu een afspraak maken bij de notaris om de leverings- en de hypotheekakte te ondertekenen. Notarissen hanteren verschillende tarieven, dus het kan lonen om een prijsvergelijking te doen. Notariskosten vergelijken kan bijvoorbeeld op betaalbarenotarissen.nl​.

 

Wat doet Florius?

Wij zorgen dat de benodigde gegevens en gelden bij de notaris zijn op dag van uw afspraak.

 

Hypotheekakte ondertekenen bij de notaris

Bij de notaris ondertekent u twee documenten: 

  • de leveringsakte
  • de hypotheekakte

​​De leveringsakte is het juridische bewijs dat u de nieuwe eigenaar van het huis bent. De hypotheekakte bevestigt dat u geld leent van ons als geldverstrekker en wij het huis als onderpand beschouwen. 

Als u een hypotheek gaat oversluiten​ is alleen de hypotheekakte nodig. 

 

Alles geregeld: de sleuteloverdracht

Zet u uw handtekeningen bij de notaris op papier? Dan is het huis van u en krijgt u de sleutel. Gefeliciteerd! En fijn dat u voor Florius heeft gekozen!

Het maandbedrag betalen van uw Florius hypotheek

Zodra de akte is gepasseerd gaat uw hypotheek in en moet u rente betalen. We sturen u voorafgaand aan de eerste incasso een overzicht met uw maandtermijn. De eerste incasso is vaak een ander bedrag dan het maandbedrag dat bij uw hypotheek hoort. Dit komt omdat de hypotheek niet altijd op de 1e van de maand passeert en u dus een stukje van een maand moet betalen. Is uw hypotheek gepasseerd na de 10e van de maand? Dan incasseren wij dit bedrag bij het maandbedrag van de volgende maand.  


Voorbeeld eerste incasso

Uw hypotheek is gepasseerd op 26 mei. Omdat dit aan het einde van de maand is, kunnen we het bedrag dat u over de maand mei moet betalen niet meer op tijd incasseren. Het bedrag incasseren we dan in juni. In juni betaalt u dan de rente (en eventuele aflossing) voor de periode van 26 tot en met 31 mei plus de rente (en eventuele aflossing) over de maand juni.

 

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact​ op met een medewerker van Florius: 033 - 752 50 00. We helpen u graag op werkdagen van 08.30 uur tot 21.00 uur. Of stel uw vraag per e-mail: service@florius.nl.​​​​

 

Meer informatie

Welkom bij Florius

Eerste huis kopen 

Stappenplan hypotheek afsluiten