​Hypotheekrente Florius​

Op deze pagina vindt u informatie over de hypotheekrente van Florius. Florius hanteert drie verschillende producten waar u hypotheekvormen voor kunt kiezen met bijbehorende rentetarieven.


Bekijk onze actuele hypotheekrentetarieven

Bent u op zoek naar een hypotheek met scherpe rente? Bekijk de actuele rentetarieven van de Profijt drie + drie Hypotheek en de Profijt twaalf Hypotheek. De hypotheekrente van overige Florius producten staan op de digitale rentebladen onder ‘Hypotheekrente overige Florius producten’.


Lees hieronder meer over de hypotheekrente bij Florius.


Wat heeft invloed op uw hypotheekrente?

De hoogte van uw hypotheekrentetarief hangt van enkele factoren af. Zo  is het belangrijk voor welk product u kiest,  welke hypotheekvorm u kiest, of u kiest voor een variabele rente of vaste rente en voor welke rentevaste periode.

​De productvormen van Florius

Florius biedt momenteel twee verschillende hypotheken aan:

  • Profijt drie + drie Hypotheek

  • Profijt twaalf Hypotheek


Het verschil tussen deze hypotheken z​it hem in de tijd die nodig is om de offerte te kunnen laten passeren bij de notaris. Des te korter uw offerte geldigheidstermijn, des te minder rente u betaalt.


Welke hypotheekvormen zijn er?

Bij Florius heeft u de keuze uit verschillende hypotheekvormen​. Deze verschillende vormen kunnen een verschil hebben in de hypotheekrente. Florius hanteert een verschil in het rentetarief voor de Annuïteiten Hypotheek en Lineaire Hypotheek ten opzichte van niet direct aflossende hypotheken. De rentetarieven voor de Annuiteiten Hypotheek en de Lineaire Hypotheek liggen lager dan de​​ tarieven van overige hypotheekvormen. Samen met u hypotheekadviseur kiest u welke hypotheekvorm het beste bij u past.


Welke rentevormen zijn er te combineren?

De rente op uw hypotheek bepaalt voor het grootste gedeelte de maandlasten van uw hypotheek. Voor iedere situatie in uw leven is er een passende rentevorm bij Florius. De volgende rentevormen zijn mogelijk:

  • Variabele rente

  • Vaste rente

  • Rentelimiet

  • Rentebedenktijd


Bent u al klant bij Florius?

Dan is er mogelijk voor u een andere tabel van toepassing omdat de risicoklassen zijn gewijzigd. Deze veranderen namelijk als de markt verandert. Op de pagina risicoklasse​ vindt u een overzicht van de verschillende risicoklassen van de afgelopen jaren. Hier kunt u zien welke risicoklasse voor u geldt.


Renteverwachting

Benieuwd wat de renteverwachting is voor de korte of lange looptijd? Elke twee weken geven wij onze eigen visie. 


Meer informatie over risicoklassen

Wilt u meer weten over risicoklassen? Bekijk dan onze uitleg over risicoklassen, een aantal voorbeelden van risicoklassen of neem contact op met uw hypotheekadviseur.


Actuele hypotheekrente per e-mail

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de actuele hypotheekrente? Schrijf u dan nu in voor de rentemail van Florius. ​


 


Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met de afdeling Advies & Service: 033 - 752 50 00. We helpen u graag op werkdagen van 08:30 uur tot 21:00 uur. Of stel uw vraag per e-mail aan Florius.​