Aan de slag met

Biodiversiteit

Bezig zijn met duurzaamheid is voor ons eigenlijk heel logisch. We doen dat gewoon. Als sinds onze oprichting helpt Florius met het mogelijk maken van woonplannen. Niet door erover te praten, maar door te doen. Met praktische oplossingen voor dat wat er nu speelt. En welke zijn dat nu? Precies, het verduurzamen van de plek waar je woont en leeft.
Biodiversiteit draait om de verscheidenheid aan planten, dieren en micro-organismen. Van klein tot groot en alles daar tussenin. In de natuur en om je huis. En de biodiversiteit staat onder druk. Tijd voor actie! 
Groot, klein, zonder tuin, met tuin: ook jouw kantoor kan bijdragen aan het vergroten van biodiversiteit. Met deze tips bereik je dat binnen no-time!
Het gaat niet goed met de biodiversiteit in Nederland. En dat vraagt om praktische oplossingen. Dus heeft Florius om te beginnen 1,3 hectare bos geplant om de lokale biodiversiteit een handje te helpen. Wil jij ook wat doen? Dat kan! Kijk de video en laat je inspireren die eerste stap te zetten.
Het Florius klimaatbos is onderdeel van Wagensveld, een natuurgebied van tientallen hectare in de provincie Utrecht. Een prachtig stuk lokale natuur dat we zo een handje willen helpen.