Direct weten wie je kunt benaderen

Zie in één oogopslag welke klant jij kunt benaderen voor een adviserend of informerend gesprek. Dankzij Kansrijke Momenten!

Een nieuwe tool binnen FAN die jou op basis van klantdata een signaal geeft als er aanleiding is voor een gesprek. Zo haal jij het maximale uit bestaande relaties, én ontvangt jouw klant op zíjn beurt relevante ondersteuning op het juiste moment. Een win-win! Florius is de eerste hypotheekverstrekker die adviseurs zo proactief signalen biedt.

- in één oogopslag inzicht in wie je kunt benaderen voor een gesprek

 

- ondersteunt je in je beheertaak: op advies en betalingsgezondheid

 

- binnenkort: tabblad Aflossingsvrij

Kansrijke Momenten gebruikt klantdata van Florius om jou op diverse thema’s een lijst te bieden van je klanten die mogelijk geïnteresseerd zijn in een gesprek over dat thema. Het tabblad laat in één oogopslag zien om welke klanten het gaat, én om welke redenen een gesprek relevant zou zijn.
Het tabblad Duurzaamheid laat zien voor wie woningverduurzaming interessant kan zijn. Dit gebeurt op basis van het ‘energiebespaarpotentieel’. De klant die in potentie het meeste uit zijn verduurzaming kan halen, tonen we bovenaan. En kun jij uitnodigen voor een gesprek!

Ons ontwikkelteam blijft werken aan het verder uitbreiden van de mogelijkheden van ‘Kansrijke Momenten’. Later dit jaar breiden we de tool uit met met een tabblad ‘Aflossingsvrij’. We houden je op de hoogte!

Heb je het tabblad Duurzaamheid nog niet gebruikt? Dan is dit misschien een mooie aanleiding. Als je een rente-aanbod voor een Florius Verduurzaam Hypotheek, Energie Bespaar Budget (EBB) of Energie Besparende Voorzieningen (EBV) aanvraagt, krijgt jouw klant van onze partner De Energiebespaarders tijdelijk een verduurzamingsadvies inclusief huisbezoek van een expert cadeau!

 

Bekijk de actievoorwaarden

Florius is 27 augustus gestart met de pilot ‘aflossingsvrij’, waarbij een aantal hypotheekadviseurs hun klanten kunnen benaderen om de mogelijke risico’s van hun aflossingsvrije hypotheek te bespreken. Hiervoor heeft Florius de hypotheekcheck in het leven geroepen. De hypotheekcheck vindt plaats in de adviseurstool ‘Kansrijke Momenten’.

 

Wil je ook graag deelnemen aan de pilot?

Dat kan. Neem contact op met je relatiemanager.

Op het nieuwe tabblad binnen Kansrijke Momenten zie je welke klanten een rentevastperiode hebben die afloopt (voordat jouw klant zélf een keuze kan maken). Nog een kans om op het juiste moment toegevoegde waarde te leveren aan je bestaande klanten.
Kansrijke Momenten toont jou klanten die toestemming hebben gegeven hun data te delen met hun adviseur. Weet dat wij een pop-up hebben ingezet om nog meer klanten te bewegen toestemming te geven voor het delen van hun data. En goed nieuws, het aantal toestemmingen blijft stijgen.

FAQ Kansrijke Momenten

1. Moet ik apart inloggen om ‘Kansrijke Momenten’ te gebruiken?

Nee, je kunt direct aan de slag zodra je bent ingelogd op mijnFAN. Je vindt Kansrijke Momenten onder ‘Alles voor jouw advies’ binnen het vernieuwde mijnFAN.

 

2. Ziet mijn klant hoe zijn gegevens worden getoond in Kansrijke Momenten?

Nee, jouw klant ziet niet hoe zijn gegevens getoond worden in het tabbladensysteem dat jij voor je hebt. Wel is de klant geïnformeerd over het feit dat zijn gegevens gebruikt worden voor proactief advies door zijn adviseur. Hiervoor heeft de klant immers toestemming moeten geven.

 

3. Kan ik klanten toevoegen, verwijderen of een andere status geven?

Nee, nu kan je de gegevens in het tabblad nog niet bewerken, dan wel aangeven dat je bijvoorbeeld een klant gebeld hebt. Met dergelijke CRM-achtige functionaliteiten gaan we binnenkort aan de slag.

4. Hoe vindt de sortering binnen tabblad Duurzaamheid plaats?

De sortering (hoe wij de klanten rangschikken) voor verduurzaming gebeurt op basis van ‘energiebespaarpotentieel’. Daaronder verstaan wij het aantal verduurzamingsstappen dat een huis uit een bepaald bouwjaar nog zou kunnen maken.

 

Het leningnummer dat in potentie de meeste stappen kan zetten, tonen we dan ook bovenaan in het tabblad.

5. Welke klanten zie ik op het tabblad Renteherziening?

Dit zijn klanten van wie over uiterlijk 4 maanden rentevaste periode eindigt. Klanten ontvangen een aankondiging 4 maanden voor het einde van de rentevaste periode en kunnen 3 maanden van tevoren een nieuwe rentevaste periode kiezen. Hierdoor kun jij contact met je klant opnemen om de mogelijkheden te bespreken, voordat hij zelf wijzigingen doorvoert.

 

6. Wijzigt er iets in het proces van wijziging rente op renteherzieningsdatum?

Nee. Het proces rond de renteherzieningsdatum is ongewijzigd:

- 4 maanden voor renteherziening ontvangt je klant een aankondigingsbrief dat zijn rentevaste periode afloopt

- 3 maanden voor renteherziening ontvangt je klant een renteaanbod.