Nieuw Motivatieformulier Explain

Vanaf vandaag kun je voor het indienen van een Explain een nieuw motivatieformulier gebruiken. Het nieuwe formulier helpt jou je motivaties zo volledig mogelijk in te dienen. Dit vergroot de kans op een first time right wanneer wij hem in behandeling nemen. Resultaat: een efficiënter proces voor een tevreden klant.

Altijd volledig; handig voor jou (én ons)

Het is fijn als het indienen van jouw Explain in één keer goed gaat – voor jou, je klant én de acceptant. Met het nieuwe Motivatieformulier Explain kan dat. Alles waar je rekening mee moet houden bij het indienen van een Explain, staat erin. Daarnaast zorgen handige invulvelden ervoor dat je direct in het formulier kunt schrijven.

 

Wanneer gebruik je het Motivatieformulier Explain?

Wanneer je klant een lening aan wil vragen die niet conform de toetsnormen Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF) en/of Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet (TRHK) is. Met de motivatie kun je aangeven waarom jij denkt dat de lening ondanks de afwijking wel verantwoord is.

 

 
Het nieuwe formulier is niet verplicht. Wel kan het ons, jou én de klant enorm helpen om het proces een stuk efficiënter te maken. Ingevulde formulieren kun je zoals gebruikelijk uploaden in het dossier van de klant.