Amersfoort, 20 oktober 2022

Florius heeft voor het vijfde jaar op rij de maximale score van MoneyView gekregen voor haar Profijt twaalf Hypotheek. Dit product scoort ook nu weer voor alle drie de hypotheekvormen (annuïteit, lineair en aflossingsvrij) vijf sterren.

Ten behoeve van de ProductRating Voorwaarden zijn 54 annuïteiten-, 51 lineaire en 52 aflossingsvrije hypotheken onderzocht. ‘De 5-sterrenproducten maken voor een belangrijk deel het verschil op de dit jaar nieuw meegenomen kenmerken over duurzaamheid. In de huidige maatschappij wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Dat zal vanwege de klimaatverandering en stijgende energieprijzen alleen maar toenemen. Ook in de hypotheekmarkt is dit terug te zien’, aldus het rapport van MoneyView.

Karin Polman, directeur van Florius: ‘We zijn ontzettend trots op deze prachtige rating van MoneyView. Het laat zien dat wij jaar in jaar uit het best mogelijke product voor onze klanten bieden. En vooral dit jaar de waardering hebben gekregen voor de aandacht die we hebben besteed aan het bieden van financiële oplossingen voor het verduurzamen van de woning. Wij zijn dankbaar dat dit door de markt wordt gewaardeerd met een 5-sterren rating als beloning.’

Wat betekent een 5-sterren rating?

MoneyView biedt met de ProductRating (zie: https://www.moneyview.nl/productrating) een beoordelingssysteem om de kwaliteit van de voorwaarden van producten ten opzichte van de concurrent snel inzichtelijk te maken. In een waardering van 1 tot en met 5 sterren wordt inzichtelijk hoe competitief een product op dit moment is op, door de markt aangegeven, essentiële kenmerken. Een score van 3-sterren staat voor marktconform. Producten met 5 sterren hebben dus een duidelijk hogere ‘voorwaardenscore’ dan marktconforme producten. Slechts 10% van de producten met een maximum van 3 per categorie komt in aanmerking voor dit maximale aantal van 5 sterren.

Over MoneyView

MoneyView is het onafhankelijke onderzoeks- en benchmarkinstituut voor financiële dienstverleners. MoneyView volgt op dagelijkse basis de productontwikkelingen op het gebied van levensverzekeringen, pensioenen, hypotheken, schadeverzekeringen, inkomensverzekeringen, beleggingsproducten en bancaire producten en legt deze vast in haar vergelijkingsdatabases. Met productkennissystemen als de MoneyView ProductManager, Advisa Online en AeQuote hebben banken, verzekeraars en adviseurs inzicht in en vergelijkingsmogelijkheden van nagenoeg de hele markt aan financiële producten.

Over Florius

Florius vindt dat een hypotheek met haar klanten moet kunnen meebewegen door het bieden van vooruitstrevende producten en diensten. Daarbij gelooft Florius in de kracht van onafhankelijk advies van hypotheekadviseurs. We zetten alles op alles om samen te zorgen dat de klant kan genieten van zijn woning. Of dat nu gaat om het huis dat hij vandaag op het oog heeft. Of over de woning waar hij over 30 jaar nog steeds zijn verjaardag viert. Florius is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. ABN AMRO Hypotheken Groep is een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V.