PERSBERICHT

Amersfoort, 6 september 2022

Vanaf vandaag kunnen 55-plussers via het intermediair bij Florius terecht voor de financiering van zogenaamde kangoeroe- en mantelzorgwoningen. Daarnaast introduceert Florius vandaag een nieuwe online omgeving om 55-plussers te stimuleren om aan de slag te gaan met hun woonplan voor straks. Op florius.nl/strakswonen staan 3D modelwoningen en tips voor 55-plussers die hen helpen een volgende woonstap te zetten. Adviseurs kunnen voor uitleg van de financieringsmogelijkheden voor 55-plussers gaan naar florius.nl/adviseurs/strakswonen.

We hebben te maken met de demografische trend van dubbele vergrijzing: een steeds groter wordende groep 55-plussers, die ook steeds ouder wordt. Deze groep wil graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen . Iets dat de overheid ook stimuleert. Gelukkig zijn er steeds meer woonvormen om uit te kiezen. Florius motiveert de 55-plusser om aan de slag te gaan met zijn of haar woonplan voor straks. Daarnaast wil Florius de 55-plusser helpen door vanaf nu woonvormen zoals kangoeroe- en mantelzorgwoningen te gaan financieren.

Karin Polman, directeur van Florius: “Na je 55e breekt een nieuwe levensfase aan. De kinderen zijn of gaan binnenkort het huis uit en je pensioen komt langzamerhand in zicht. Tijd voor een nieuwe woonstap. Bij Florius financieren we vanaf nu ook kangoeroe- en mantelzorgwoningen. Om de 55-plusser te helpen met het realiseren van zijn volgende woonstap en om de adviseur te ondersteunen, hebben we een online omgeving gemaakt waarin je onder andere een kijkje kan nemen in meerdere inspirerende modelwoningen. We nemen de bezoekers aan de hand middels een uitgebreide 3D tour. En geven tips voor zowel de 55-plus woonconsument als voor de adviseur. Een gedegen financiering voor het palet aan woonvormen voor senioren mag daarbij uiteraard niet ontbreken. Samen kunnen we 55-plussers helpen om hun woonplan voor de toekomst te maken én te realiseren.

Huidig aanbod oudere woonconsument

Florius biedt de oudere woonconsument al enige tijd het onderstaande aan:

Maatwerk vanaf 57 jaar
Vanaf 57 jaar wordt bij de aanvraag van een hypotheek volgens de huidige regels ook naar het toekomstige pensioeninkomen gekeken. Doordat Florius hierbij maatwerk levert, is er soms net wat meer mogelijk. Florius beoordeelt de aanvraag onder voorwaarden op basis van werkelijke woonlasten in relatie tot de inkomsten die de oudere woonconsument heeft, zodra hij met pensioen gaat of is.

Overwaarde verzilveren
Met de Florius Verzilver Hypotheek benut de oudere woonconsument de overwaarde van zijn woning voor het aanpassen van de woning, een financieel steuntje in de rug van de (klein)kinderen, of simpelweg om te genieten van het leven.

Polman: “Ons totale aanbod voor de 55-plusser biedt de adviseur kansen voor het beheer van zijn klanten in deze specifieke doelgroep.

Over Florius

Florius vindt dat een hypotheek met haar klanten moet kunnen meebewegen door het bieden van vooruitstrevende producten en diensten. Daarbij gelooft Florius in de kracht van onafhankelijk advies van hypotheekadviseurs. We zetten alles op alles om samen te zorgen dat de klant kan genieten van zijn woning. Of dat nu gaat om het huis dat hij vandaag op het oog heeft. Of over de woning waar hij over 30 jaar nog steeds zijn verjaardag viert. Florius is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. ABN AMRO Hypotheken Groep is een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V.

Al het nieuws van én over Florius, overzichtelijk bij elkaar.