PERSBERICHT

 

Amersfoort, 7 maart 2024

Florius heeft met de vernieuwde Florius Verduurzaam Hypotheek (FVH) een belangrijke stap gezet richting haar ambitie om tegen 2030 34% minder CO2 uit te stoten. Dit is in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs. Het aantal aanvragen voor de FVH stijgt en ook de interesse in hypotheekaanvragen met Energie Besparende Voorzieningen (EBV) en een Energiebespaarbudget (EBB) groeit.

 
Florius Verduurzaam Hypotheek
De FVH stimuleert mensen om aan de slag te gaan met verduurzaming van hun huis, door een aantrekkelijke oplossing te bieden voor de financiering. De rente is gunstiger dan die van een reguliere hypotheek. Bovendien telt de FVH niet mee voor de risicoklasse van de overige leningdelen. Daarnaast is de looptijd van de vernieuwde hypotheek uitgebreid naar 30 jaar.
Karin Polman: “Met een hypotheekportefeuille van 60 miljard, die bijna 10% van de Nederlandse koopwoningen financiert, heeft Florius een aanzienlijke impact op de verduurzaming van de woningmarkt. We leggen de nadruk op het belang van verduurzaming en bieden mensen daarom met de FVH een goede optie aan.”
 
Verduurzamingspotentieel
Florius biedt op haar extranet, FAN, een 'Kansrijk Moment' aan dat het verduurzamingspotentieel benadrukt. Hiermee stimuleert Florius adviseurs om de mogelijkheden voor verduurzaming te bespreken met klanten die een energielabel D of lager hebben. In de afgelopen drie jaar hebben deze klanten geen extra leningdeel afgesloten, bijvoorbeeld voor een duurzame verbouwing. Om klanten verder te helpen in het vergroenen van hun woning biedt Florius ook een online energiebespaarcheck en een gratis persoonlijk verduurzamingsadvies door de Energiebespaarders.

"In vrijwel elk gesprek wordt verduurzaming besproken. Wij waarderen dat Florius initiatief toont door innovatieve producten te introduceren," aldus enkele adviseurs. Ze benadrukken: "De Verduurzaam Hypotheek biedt aantrekkelijke financieringsmogelijkheden en kan, in combinatie met een gratis nieuw energielabel, zelfs leiden tot verlaging van de huidige hypotheekrente."
 
Erkenning en vooruitblik
Florius werd erkend voor haar prestaties in duurzame ontwikkeling door het winnen van het Adfiz Prestatie Onderzoek 2024 in deze categorie, vanwege de voordelen voor klanten, de ondersteuning van adviseurs, de algehele innovatie en de volledigheid van het pakket.
Ook in 2024 blijft Florius duurzaam innoveren door samen met een energiepartner te onderzoeken of inzicht kan worden geboden in het werkelijke energieverbruik van klanten. Hiermee stimuleert Florius de verduurzaming en helpt zij adviseurs om klanten met verduurzamingspotentieel gerichter te benaderen.
Florius vindt dat een hypotheek met haar klanten moet kunnen meebewegen door het bieden van vooruitstrevende producten en diensten. Daarbij gelooft Florius in de kracht van onafhankelijk advies van hypotheekadviseurs. We zetten alles op alles om samen te zorgen dat de klant kan genieten van zijn woning. Of dat nu gaat om het huis dat hij vandaag op het oog heeft. Of over de woning waar hij over 30 jaar nog steeds zijn verjaardag viert. Florius is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. ABN AMRO Hypotheken Groep is een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V.
Al het nieuws van én over Florius, overzichtelijk bij elkaar.