PERSBERICHT


Amersfoort, 5 oktober 2023
De Florius Verduurzaam Hypotheek (FVH) is vernieuwd. De looptijd van de FVH is verlengd van maximaal 15 jaar naar 30 jaar. Hierdoor heeft de klant langer de tijd om de hypotheek terug te betalen, waardoor de maandlasten lager zijn. Daarnaast is de rentevastperiode losgekoppeld van de looptijd, waardoor de hypotheekoplossing flexibeler is geworden. Bij het afsluiten van een FVH krijgen klanten ook tijdelijk een gratis energielabel.

 

Florius Verduurzaam Hypotheek

De Florius Verduurzaam Hypotheek (FVH) stimuleert mensen om aan de slag te gaan met verduurzaming van hun huis, door een aantrekkelijke oplossing te bieden voor de financiering. De rente is gunstiger dan die van een reguliere hypotheek. Bovendien telt de FVH niet mee voor de risicoklasse van de overige leningdelen. De FVH draagt bij aan de ambitie van Florius om met zijn portefeuille 34% minder CO2 uit te stoten in 2030.

Karin Polman, directeur van Florius: “Doordat we met onze hypotheekportefeuille bijna 10% van de koopwoningen in Nederland financieren, kan Florius een grote impact hebben op de verduurzaming van de Nederlandse woningmarkt. Met de nieuwe Florius Verduurzaam Hypotheek bieden we klanten meer mogelijkheden tot verduurzaming en dragen we een extra steentje bij aan de verduurzaamtransitie van Nederland.”

Gratis energielabel

Als de adviseur een klant heeft die in het vierde kwartaal van dit jaar één van de duurzame hypotheekproducten van Florius afsluit, zoals de FVH, dan krijgt die klant een gratis energielabel ter waarde van € 290,-. “Dat is fijn”, vertelt Polman, “want een beter energielabel kan leiden tot een hogere woningwaarde en de woning wordt in veel gevallen beter verkoopbaar. En heb je na het verduurzamen een definitief energielabel A, dan kom je mogelijk ook nog eens in aanmerking voor duurzaamheidskorting!” Een mooie stimulans voor de adviseur om met zijn klant in gesprek te gaan. Maar Florius ontgint nog meer verduurzamingspotentieel.

Verduurzamingspotentieel

Florius reikt daarnaast ook een nieuw ‘Kansrijk Moment’ aan op FAN, het Florius extranet: het verduurzamingspotentieel. Adviseurs worden hiermee gestimuleerd om mogelijkheden tot verduurzaming met hun klanten met energielabel D of lager te bespreken. In de afgelopen drie jaar hebben deze klanten geen extra leningdeel afgesloten, bijvoorbeeld voor een duurzame verbouwing.

De Energiebespaarders

Florius heeft de samenwerking met De Energiebespaarders vernieuwd. Voorheen kregen klanten een gratis persoonlijk verduurzaamadvies bij het aanvragen van een rente-aanbod voor een Florius Verduurzaam Hypotheek of een Florius-hypotheek met ruimte voor een Energiebespaarbudget (EBB) of Energie Besparende Voorzieningen (EBV). Dit aanbod geldt nu voor álle klanten van Florius, dus bestaand en nieuw. Voor het verduurzaamadvies wordt de klant gebeld door een adviseur van De Energiebespaarders om de verduurzaamwensen en -mogelijkheden in zijn persoonlijke situatie te bespreken. Als dat nodig is, bekijken De Energiebespaarders graag de situatie bij de klant thuis.

Over Florius
Florius vindt dat een hypotheek met haar klanten moet kunnen meebewegen door het bieden van vooruitstrevende producten en diensten. Daarbij gelooft Florius in de kracht van onafhankelijk advies van hypotheekadviseurs. We zetten alles op alles om samen te zorgen dat de klant kan genieten van zijn woning. Of dat nu gaat om het huis dat hij vandaag op het oog heeft. Of over de woning waar hij over 30 jaar nog steeds zijn verjaardag viert. Florius is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. ABN AMRO Hypotheken Groep is een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V.
Al het nieuws van én over Florius, overzichtelijk bij elkaar.