PERSBERICHT

 

Amersfoort, 25 mei 2023

Florius heeft maar liefst drie felbegeerde Gouden Lotus Awards in de wacht gesleept. Advieskantoren hebben Florius uitgeroepen tot de beste grote hypotheekverstrekker. In de categorie ‘Innovatie Hypotheekproduct’ won Florius met financieringsoplossingen voor nieuwe woonvormen (kangoeroe- en mantelzorgwoningen). In de categorie ‘Innovatie Dienst consument – ondernemer’ won Florius met de bewustwordingscampagne voor 55-plussers ‘Woonplan voor straks’. De Gouden Lotus Awards Hypotheekmarkt, een initiatief van het vakblad InFinance en Hypotheek Business Club, werden dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. 

In de categorie Gouden Lotus Award “Hypotheekverstrekker groot’ heeft Florius twee grootbanken achter zich gelaten. Alex Klein, hoofdredacteur InFinance: “Adviseurs die op Florius hebben gestemd zijn goed te spreken over de deskundigheid, vriendelijkheid en het meedenkend vermogen van de medewerkers. Maar ook de snelle verwerkingstijden en de gebruiksvriendelijkheid van de digitale toepassingen worden meer dan eens genoemd. De reacties samenvattend heeft Florius de zaken goed op orde.”

Karin Polman, directeur van Florius: “We zijn er ontzettend trots op dat Florius niet één, niet twee, maar drie Gouden Lotus Awards heeft gewonnen. We willen alle adviseurs hartelijk bedanken die op ons hebben gestemd. Deze prijzen zijn een erkenning voor de betrouwbare, snelle en innovatieve dienstverlening die we adviseurs en klanten elke dag weer bieden. Het winnen van de Gouden Lotus Awards zien wij als aanmoediging om in te blijven zetten op innovatie om de dienstverlening naar adviseurs en onze klanten te perfectioneren.”

Financiering van kangoeroe- en mantelzorgwoningen

Met de (vernieuwde) propositie voor 55-plussers biedt Florius adviseurs en klanten tools en inspiratie om met elkaar in gesprek te gaan over hoe 55-plussers straks willen wonen. De financiering van kangoeroe- en mantelzorgwoningen is een belangrijk onderdeel daarvan. We spelen zo in op de demografische trend van dubbele vergrijzing: een steeds groter wordende groep 55-plussers, die ook steeds ouder wordt. Bij een kangoeroewoning gaat het om twee zelfstandige wooneenheden onder één dak. Een mantelzorgwoning is een tijdelijke woning in de tuin van iemand die zorg nodig heeft. Zo maakt Florius zelfstandig wonen mogelijk, met gezelligheid en eventueel hulp in de buurt.

Bewustwordingscampagne 55-plussers ‘Woonplan voor straks’

Florius introduceerde vorig jaar een online omgeving voor 55-plussers om hen te stimuleren aan de slag te gaan met hun woonplan voor straks. Op florius.nl/strakswonen staan 3D modelwoningen en tips voor 55-plussers die hen helpen een volgende woonstap te zetten. Florius wil samen met adviseurs 55-plussers helpen om hun woonplan voor de toekomst te maken én te realiseren. En vanaf 55 jarige leeftijd is het heel logisch om daarover vast na te gaan denken. Want als je niet wacht totdat je móet verhuizen, heb je vaak meer te kiezen. 

Florius vindt dat een hypotheek met haar klanten moet kunnen meebewegen door het bieden van vooruitstrevende producten en diensten. Daarbij gelooft Florius in de kracht van onafhankelijk advies van hypotheekadviseurs. We zetten alles op alles om samen te zorgen dat de klant kan genieten van zijn woning. Of dat nu gaat om het huis dat hij vandaag op het oog heeft. Of over de woning waar hij over 30 jaar nog steeds zijn verjaardag viert. Florius is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. ABN AMRO Hypotheken Groep is een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V.
Al het nieuws van én over Florius, overzichtelijk bij elkaar.