PERSBERICHT

 

Amersfoort, 21 maart 2024

Florius introduceert met de brondatacoach een unieke propositie die hypotheekadviseurs ondersteunt bij het gebruik van brondata voor een vlottere en efficiëntere verwerking van hypotheekaanvragen. Een analyse van HDN en De Hypotheker (2023) toont aan dat het gebruik van brondata in de oriëntatiefase al snel een tijdsbesparing van 25% oplevert. Florius erkent het potentieel van deze ontwikkeling en ziet mogelijkheden om adviseurs te begeleiden bij het benutten van brondata. Dit resulteert niet alleen in een verbeterde efficiëntie, maar biedt ook meer ruimte voor persoonlijk contact tussen adviseur en klant.

Soepel proces en meer aandacht voor de klant

De Florius brondatacoach biedt persoonlijke ondersteuning aan adviseurs bij het implementeren van brondata in combinatie met consumentendataleveranciers, zoals UWV, Belastingdienst, Calcasa en de adviespakketten. Het gebruik van brondata biedt aanzienlijke voordelen voor zowel klanten als adviseurs. Het zorgt ervoor dat klanten minder informatie hoeven te verzamelen voor het adviestraject. Adviseurs krijgen daarnaast sneller inzicht in de situatie van hun klanten, wat de kwaliteit van het advies ten goede komt. Bovendien verkort het gebruik van brondata de lijst met benodigde documenten voor een aanvraag, wat resulteert in een soepeler proces.


Karin Polman benadrukt het belang van dit initiatief: "Met de Florius brondatacoach willen we onze adviseurs voorzien van ondersteuning om optimaal gebruik te maken van brondata. Hiermee onderscheiden we ons in de markt en dragen we bij aan een versnelling van de adoptie van brondata in de keten en een verbeterde klantervaring."

 

Veel potentie

Recent (februari 2024) intern onderzoek naar hoe adviseurs het gebruik van brondata ervaren, toont aan dat 67% van de adviseurs nog geen gebruik maakt van brondata via HDN, maar velen overwegen het wel. Dit onderstreept de behoefte aan begeleiding op dit gebied. Adviseurs die terughoudend zijn om te gaan werken met brondata geven aan dat dit onder andere komt door de complexiteit van technische implementatie en veranderingen in het werkproces. Voor Florius ligt hier een kans om via brondatacoaches adviseurs bekend te maken met de werking en mogelijkheden van brondata. Florius is aanwezig op het SEH Lentecongres en besteedt daar extra aandacht aan de kracht van brondata. Onder andere in een masterclass en een brondatacoach is aanwezig op de stand voor meer informatie.

Florius vindt dat een hypotheek met haar klanten moet kunnen meebewegen door het bieden van vooruitstrevende producten en diensten. Daarbij gelooft Florius in de kracht van onafhankelijk advies van hypotheekadviseurs. We zetten alles op alles om samen te zorgen dat de klant kan genieten van zijn woning. Of dat nu gaat om het huis dat hij vandaag op het oog heeft. Of over de woning waar hij over 30 jaar nog steeds zijn verjaardag viert. Florius is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. ABN AMRO Hypotheken Groep is een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V.
Al het nieuws van én over Florius, overzichtelijk bij elkaar.