Verbouwen.jpg

5 tips om je klant met verbouwplannen te helpen

 

Uit cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) blijkt dat er flink verbouwd wordt. In 2018 gaven Nederlanders 5,9 miljard euro uit aan verbouwing. In 2014 was dit nog 2,9 miljard euro. De kans is groot dat ook jouw klant verbouwplannen heeft. En een verbouwing begint natuurlijk met een goed financieel advies.

 

1. Eerst offertes, dan advies

Een inkopper: maar wijs je klant erop dat hij zijn verbouwplannen eerst goed in kaart brengt en advies inwint bij architecten, bouwadviseurs en aannemers. Pas als je weet wat zijn plannen zijn en wat die gaan kosten, kun je een goed financieel advies uitbrengen. Zo voorkom je ook een hoop teleurstellingen bij je klanten als een verbouwing uiteindelijk toch duurder uitpakt.

 

2. Verbouwing terugverdienen

In de meeste gevallen wordt er verbouwd om het woongeluk te verhogen. Maar wijs je klant ook op de mogelijke waardevermeerdering van zijn woning. Een nieuwe keuken is mooi, maar smaakgevoelig. Kans is groot dat de volgende eigenaar de keuken er weer uit sloopt. Een dakkapel of een uitbouw voegt meer waarde toe aan een woning. 

 

3. Verbouwen? Waarom ook niet meteen verduurzamen!

Als je klant dan toch gaat verbouwen, bespreek dan ook de optie om de woning te verduurzamen. Al helemaal nu de overheid subsidie geeft als je je woning isoleert. Maar waar begin je? Met de gratis Energie Bespaarcheck bijvoorbeeld, van onze duurzame partner De Energiebespaarders. Daarmee krijgt je klant binnen drie minuten inzicht in welke maatregelen hij kan nemen, zodat jij weet welk financieel advies daar mogelijk bij past. 

​Florius Verduurzaam Hypotheek

Inzicht in de mogelijkheden? Dan volgt stap twee: de financiering. Want hoe gaat je klant die energiebesparende maatregelen financieren? Met spaargeld, subsidie of de Florius Verduurzaam Hypotheek. Terwijl jij je focust op een goed financieel advies, biedt Florius de tools voor de rest. Bijvoorbeeld dat je klant de energiebesparende maatregelen met of zonder hulp van Florius partner De Energiebespaarders kan laten installeren.

​4. Waarde bepalen met Calacasa

Om de waarde van een woning te bepalen, wordt in de meeste gevallen een taxateur ingeschakeld. Maar wist je dat Florius in veel gevallen ook het Calcasa waarderapport accepteert als taxatie? Ook bij een verhoging van een hypotheek. Er komt geen taxateur aan te pas en je hebt het rapport al voor € 24,95 in je mailbox. Lees in dit artikel hoe het werkt en in welke situaties je dit rapport kunt aanleveren.


5. Geen gedoe met bonnetjes

Verbouwen staat hoog op de ranglijst van stressvolle zaken. En het duurt ook altijd langer dan gepland. Florius snapt dat je klant dan geen puf meer hebt om alle bonnetjes bij elkaar te zoeken. Daarom kan hij met de mijnFlorius app eenvoudig een declaratie indienen door simpelweg een foto van het bonnetje te uploaden. Declaratie: geregeld.