Adviesgesprek.jpg
Adviseren over verduurzamen woning: je hoeft echt geen verduurzaamexpert te zijn

 

'Hoe maak ik mijn woning energiezuiniger?' Deze vraag zal steeds vaker gesteld worden. Al helemaal nu de overheid subsidie beschikbaar stelt voor woningisolatie. Neem verduurzamen daarom vandaag nog mee in het adviesgesprek. En geruststelling: je hoeft hiervoor echt geen expert in verduurzamen te zijn. Florius geeft je daarvoor de juiste tools in handen.

 

CO2 uitstoot terugdringen

Waarom verduurzamen? In Nederland is 40% van de CO2 uitstoot afkomstig van de bebouwde omgeving (woningmarkt en kantoorpanden). Om deze drastisch terug te dringen, moeten alle woningen in 2050 CO2 neutraal zijn. Om dit voor elkaar te krijgen is veel tijd, mankracht, geld en goede voorlichting nodig.   

 

Verduurzaming adviseren wordt steeds belangrijker

Uit onderzoek van SEH, uitgevoerd door IPSOS blijkt dat consumenten bereid zijn te investeren in het verduurzamen van de woning. Sterker nog, 7 op de 10 consumenten overweegt binnen nu en drie jaar energiebesparende maatregelen te nemen. Verduurzaming onderdeel maken van het adviesgesprek wordt dus steeds belangrijker. Wat daar volgens het onderzoek voor nodig is? Goed inzicht in wat er mogelijk is, wat het hen oplevert en hoe ze dat kunnen financieren.

​'Geen expert' op het gebied van energiebesparende maatregelen?

Geen enkel probleem! Want het is een groot misverstand dat je als financieel adviseur ook een 'verduurzaam-expert' moet zijn. Want laten we eerlijk zijn: ieder zijn expertise. Daarom vindt Florius het belangrijk dat jij je focust op dat waar je goed in bent: financieel advies geven. Voor al het andere biedt Florius je de tools die je nodig hebt, zoals onze virtuele assistent Robert, de gratis Energie Bespaarcheck en de Florius Verduurzaam Hypotheek.

​Inzicht binnen 3 minuten

Verduurzaming adviseren begint bij inzicht. Wat je klant daarom kan helpen, is een concreet plaatje van de mogelijkheden, afgestemd op zijn situatie. Met de Energie Bespaarcheck van onze duurzame partner De Energiebespaarders, ontdek je tijdens het gesprek in 3 minuten met welke maatregelen je klant zijn woning energiezuiniger kan maken.


Een chatbot die jouw klant inzicht biedt vóór het adviesgesprek!

Of wijs je klant vóór aanvang van je gesprek op Robert: onze virtuele assistent voor verduurzamen. Robert is een chatbot van Florius die jouw klant concreet laat zien wat er mogelijk is én hoe hij dit aan kan pakken. Na een ‘gesprek’ heeft je klant een indicatie van de mogelijkheden, de kosten, wat 't hem mogelijk oplevert én hoe hij het kan financieren. Alles netjes onder elkaar. Zo is hij goed voorbereid op jullie adviesgesprek.


Energiebesparende maatregelen (mee) financieren

Er zijn verschillende mogelijkheden om de energiebesparende mogelijkheden te financieren. Denk aan de subsidie voor op woningisolatie (SEEH). Zijn er geen subsidieregelingen en/of gebruikt je klant liever niet zijn eigen (spaar)geld? De Florius Verduurzaam Hypotheek maakt het mogelijk energiebesparende maatregelen mee te financieren tegen gunstige voorwaarden en een aantrekkelijke rente.

 

Aan de slag!

Is de financiering geregeld, en is je klant klaar om te gaan verduurzamen? Onze duurzame partner De Energiebespaarders kan, als de klant dat wil, het gehele traject verzorgen. Van Energiepaspoort (een betaalde analyse van de hele woning) tot vrijblijvende offertes voor de installatie. En desgewenst de installatie zelf. Handig wanneer de klant daar hulp bij nodig heeft. Natuurlijk kan je klant ook ergens anders advies vragen.

 

Inspiratie nodig? Ga 'gluren bij duurzame buren'

Veel woningbezitters willen zich vooraf goed oriënteren voordat ze daadwerkelijk de knoop doorhakken om zelf ook hun woning energiezuiniger te maken. En geef ze eens ongelijk. Het is wel zo fijn om te horen hoe energiebesparende maatregelen in de praktijk uitpakken. Een goede tip: wijs je klant op de Nationale Duurzame Huizen Route. Op dit platform delen ruimen 1.300 woningeigenaren hun ervaringen met het verduurzamen van hun woning.

​Kijk terug: masterclass 'Zo maak je verduurzaming onderdeel van je adviesgesprek'

Denk je: leuk dat verduurzamen, maar hoe maak ik het onderdeel van mijn adviesgesprek? Bekijk dan de webinar van Manager Intermediaire Verkoop, Paul Staps, waarin hij je stap voor stap vertelt hoe je dit doet. En hoe Florius jou kan helpen met de juiste tools. Op de website van OnlineSeminar kun je je aanmelden om deze webinar terug te kijken.