Frisse blikken van Florius

Een geweldige nieuwe woning komt in veel soorten en maten.

Soms zelfs in soorten en maten die je niet verwacht. Frisse blikken leiden tot succesverhalen bij het vinden van het perfecte huis.

Ria Heskes (69) uit Zoetermeer: “Na mijn echtscheiding ging ik van een vrijstaande woning naar een appartement. Daar wilde ik dan in elk geval wel een eigen garage bij, maar nu woon ik dolblij in een geweldige fietsomgeving. Zonder garage.”

Lees het verhaal

Superblij in de wijk waar ik absoluut niet wilde wonen

Het nieuwe huis van Gerdie ligt in de wijk waar ze niet wilde wonen. En ze is er superblij mee.

"Wat ik me gaandeweg mijn zoektocht ben gaan realiseren is dat dingen die heel belangrijk lijken, soms helemaal niet zo belangrijk zijn"

Lees het verhaal

We zochten gelijkvloers en kochten een splitlevel

Liesbeth van Berkel (58) uit Hengelo wist precies wat ze wilde: een kleinere woning en het liefst gelijkvloers. Toch kocht ze samen met haar man een splitlevel met vijf trappen. “Ik ben zo blij dat we hier zijn gaan kijken. Dit is echt hét huis.”

Een frisse blik kan uitkomst bieden bij het vinden van een nieuw huis. Wie de blik verruimt, heeft simpelweg meer te kiezen. 
Lees het verhaal

Van weg uit de stad naar wonen in het centrum

Tegenwoordig is voor maar liefst tweederde van de woningzoekenden het aanpassen van de woonwensen de sleutel tot succes. Zo ook voor Marcel en zijn vrouw.

Marcel: "Het huis is geweldig, maar de locatie is eigenlijk nog wel het leukste van onze nieuwe woning. Zo zie je maar wat een frisse blik kan doen."

Lees het verhaal

Succesverhalen

De frisse blik van Frank en Sabrina

Ze zochten een kant en klare nieuwbouwwoning maar eindigden in een jaren '30 woning waar alles aan gedaan moest worden.

Frank: "Maar uiteindelijk als je om je heen kijkt dan is dat schitterend, en dat is het absoluut waard"

De Frisse Blik van Esmay en Kevin

Esmay: "Dan merk je: op het moment dat je je wensen aanpast, kom je ook bij hele andere huizen terecht"

Uiteindelijk wilden ze toch liever prachtige natuur om zich heen dan die extra slaapkamer, en dat hebben ze gekregen.  

 


De Frisse blik van Aernout en Celine

Een woonboerderij, maar niet te ver van de randstad, want die voordelen wilden ze wel binnen handbereik houden. Tja, dat was lang zoeken. 

Aernout: "op een gegeven moment zeiden we tegen elkaar: is dit het, moeten we in die stad blijven wonen? Celine: "hebben we die stad echt nodig om gelukkig te worden? En toen was eigenlijk het antwoord nee"