Bouwdepot en hypotheek

​Het bouwdepot: een apart (ver)bouwpotje​

Misschien denkt u erover de eerste steen van uw huis zelf te leggen. Of wilt u uw huis verbouwen. Erover fantaseren kan natuurlijk altijd. Maar als het erop aankomt, kost het wel wat. Florius heeft hier een regeling voor: het bouwdepot. Een aparte rekening waar we (een deel van) uw hypotheek op zetten en die u alleen kunt gebruiken voor uw (ver)bouwplannen.​

 

​Wat is een bouwdepot?

Een bouwdepot is een rekening waarmee u de (ver)bouw van uw huis kunt betalen. Deze rekening is onderdeel van uw hypotheek. Met het geld op deze rekening kunt u rekeningen betalen. Over het geld op deze rekening ontvangt u rente. De kosten van de lening kunt u van uw privérekening laten afschrijven, of u kiest ervoor om de maandtermijn uit het bouwdepot te laten financieren. Is het bouwdepot leeg, dan sluiten we de rekening en incasseren we het maandbedrag van de lening voortaan van uw privérekening. U ontvangt elke maand een overzicht van uw bouwdepot, zodat u de financiële gang van zaken op de voet kunt volgen.

 

Zo werkt het bouwdepot

Om in aanmerking te komen voor een bouwdepot bij Florius, brengt u eerst goed in kaart wat u wilt (ver)bouwen. Florius beoordeelt of uw verbouwplan goed in elkaar zit. Zo ja, dan gaat u met uw hypotheekadviseur om de tafel om de hoogte van het bedrag vast te stellen. Vervolgens ondertekent u een hypotheekakte bij de notaris en storten wij het afgesproken bedrag op een aparte rekening: uw bouwdepot. Zo kunt u met een gerust hart uw huis verbouwen. ​Over het geld op uw bouwdepot ontvangt u rente. Deze rente is gekoppeld aan de rente die u betaalt voor uw hypotheek. 

Het maandbedrag van uw hypotheek betalen

Het maandbedrag van uw hypotheek kunt u van uw privérekening laten afschrijven, of u kiest ervoor om de rente van uw hypotheek uit het bouwdepot te laten betalen. In het laaste geval moet u wel zelf de eventuele aflossing van uw privérekening betalen. Is het bouwdepot leeg, dan sluiten we de rekening en incasseren we het maandbedrag van de hypotheek voortaan van uw privérekening. 


 

Bekijk uw ge​gevens online

Via mijnFlorius heeft u op elk moment online toegang tot uw bouwdepotgegevens. Daar ziet u onder andere het saldo van uw (ver)bouwdepot, de rentevergoeding hierover en de boekingen. En u kunt er gemakkelijk en snel uw declaratie indienen. Daar komt geen papier meer bij kijken. 

 

B​ouwnota's declareren​

Om rekeningen uit uw bouwdepot te betalen logt u in op mijnFlorius, en kiest u vervolgens voor ‘declaratie indienen’. Hier vult u de factuurgegevens in, en upload u een scan of foto van de factuur. Florius controleert de nota’s. Is alles akkoord, dan maken we het bedrag binnen vijf werkdagen over. 

 


 
  
 

Wilt u geen gebruik maken van de mogelijkheid om online via mijnFlorius te declareren, dan heeft u een declaratieformulier nodig. Deze kunt u telefonisch opvragen: 033 - 752 50 00. 


 

Geen mijnFlorius account?

Deze kunt u eenvoudig en snel aanmaken.​

Duur van uw bouwdepot

Als u uw huis gaat verbouwen kunt u bij Florius achttien maanden gebruikmaken van een bouwdepot. Als u in die periode alle aankoopnota’s en declaratieformulieren van de (ver)bouw naar ons opstuurt, zorgen we ervoor dat de bedragen worden betaald. Heeft u meer tijd nodig dan anderhalf jaar, dan kunt u via mijnFlorius een eenmalige bouwdepot-verlenging van zes maanden aanvragen. U hoort van ons of u het bouwdepot langer mag gebruiken.

 ​​​

Nota laatste bouwtermijn betalen uit het bouwdepot

Als u deze nota zo snel mogelijk naar ons opstuurt en de opleveringsdatum en het nieuwe adres vermeldt, betalen wij vervolgens de aannemer. Is het bouwdepot niet hoog genoeg, dan laten we u dat vóór oplevering weten. Zo weet u op tijd welk bedrag u de aannemer zelf nog moet betalen. Neem contact op met uw hypotheekadviseur als u bij de oplevering nog vragen heeft over het bouwdepot.

 ​

Geld over of tekort?

Is er aan het einde van de (ver)bouw een gedeelte van uw bouwdepot over en heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan lossen we het restbedrag af op uw lening. Als u geen NHG heeft, storten we bedragen tot EUR 7.500 op uw privérekening. Is het bedrag hoger dan EUR 7.500, dan verrekenen we het resterende bedrag met uw hypotheek. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u tekortkomt. Als we dat zien aankomen, laten we u dat op tijd weten. Neem in dat geval contact op met uw hypotheekadviseur voor een passende oplossing.​

 ​​​​

Meer weten over een bouwdepot

Stel al uw hypotheekvragen over het bouwdepot aan een onafhankelijke hypotheekadviseur​. 


​Meer informatie

Huis verbouwen

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)