Wat is iDIN?

iDIN is een dienst die ontwikkeld is door de banken. U kunt met iDIN veilig inloggen bij Florius en steeds meer andere bedrijven. Ook kunt u met iDIN de voor uw hypotheekaanvraag benodigde documenten digitaal ondertekenen. U gebruikt de veilige en vertrouwde inlogmethode van uw bank. Zo hoeft u veel minder gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden. De werking van iDIN lijkt op die van iDEAL. Het verschil is dat u met iDIN geen betaling doet. U gebruikt internetbankieren alleen als identificatie.

  • Veilig en vertrouwd
  • Inloggen zoals u gewend bent bij uw bank
  • Geen gedoe met wachtwoorden

Inloggen mijnFlorius

Activeer iDIN en krijg direct toegang tot uw gegevens in mijnFlorius. Handig, bijvoorbeeld om uw jaaroverzicht te bekijken of een extra aflossing te doen.

Zo werkt het

Stel op de bank met laptop

Documenten voor mijn hypotheekaanvraag digitaal ondertekenen

Gaat u uw renteaanbod of bindend aanbod digitaal ondertekenen? Dan kunt u zich met iDIN via de vertrouwde omgeving van uw eigen bank identificeren. Per post versturen of een bezoek aan kantoor zijn hierdoor overbodig geworden. En weet dat uw digitale handtekening dezelfde rechtsgevolgen heeft als een handgeschreven handtekening. Meer weten over digitaal ondertekenen? Vraag het uw hypotheekadviseur.

Goed om te weten! Vraagt u samen met een partner een offerte aan? Dan moet u beiden digitaal ondertekenen. (Dat geldt ook als u kiest voor fysiek ondertekenen.)

 

Veilig inloggen zonder wachtwoord

Het grootste voordeel van iDIN is dat u geen gebruikersnaam en wachtwoord hoeft te onthouden om in te loggen in mijnFlorius. Alles wat u nodig heeft zijn de inloggegevens die u gebruikt voor internetbankieren bij uw eigen bank.

iDIN: zo werkt het

  1. Kies uw bank. Ga naar account aanmaken met iDIN en kies uw bank.
  2. Log in met internetbankieren. Log in bij uw bank zoals u gewend bent. Nadat u bent ingelogd, ziet u welke gegevens uw bank aan Florius verstuurt. Kies voor 'versturen' of 'akkoord'.
  3. Activeer iDIN. Vul uw e-mailadres en leningnummer in. Ook vraagt het systeem u om eenmalig een wachtwoord te kiezen. Dit wachtwoord heeft u alleen nodig als u niet kunt inloggen via internetbankieren. Bijvoorbeeld door een storing bij uw bank. Dit gebeurt niet vaak.
  4. Klaar! U bent nu ingelogd. Welkom in mijnFlorius.
iDIN gebruikt dezelfde beveiliging als internetbankieren. Daardoor is iDIN net zo veilig als internetbankieren.  Nee, iDIN kost u geen geld. iDIN is een service die u kosteloos wordt aangeboden wordt door de samenwerkende banken. Als u iDIN gebruikt om in te loggen, maakt u hierbij ook geen geld naar ons over. Uw bank stuurt alleen gegevens over uw identiteit naar ons toe.  Als u iDIN gebruikt, krijgt Florius de volgende gegevens van uw bank: voorletter(s), achternaam, woonadres, geboortedatum en geslacht. Deze gegevens gebruiken we alleen om u te laten inloggen in mijnFlorius.

Meer informatie

Wilt u meer weten over iDIN? Lees er alles over op de website van iDIN.