Wat is iDIN?

iDIN is een dienst die ontwikkeld is door de banken. Je logt met iDIN veilig in bij Florius en steeds meer andere bedrijven. Ook kan je met iDIN de voor jouw hypotheekaanvraag benodigde documenten digitaal ondertekenen. Je gebruikt de veilige en vertrouwde inlogmethode van je bank. Zo hoef je veel minder gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden. De werking van iDIN lijkt op die van iDEAL. Het verschil is dat je met iDIN geen betaling doet. Je gebruikt internetbankieren alleen als identificatie.

  • Veilig en vertrouwd
  • Inloggen zoals je gewend bent bij je bank
  • Geen gedoe met wachtwoorden

Inloggen mijnFlorius

Activeer iDIN en krijg direct toegang tot je gegevens in mijnFlorius. Handig, bijvoorbeeld om je jaaroverzicht te bekijken of een extra aflossing te doen.

Zo werkt het

Documenten voor mijn hypotheekaanvraag digitaal ondertekenen

Ga je je offerte digitaal ondertekenen? Dan kan je je met iDIN via de vertrouwde omgeving van je eigen bank identificeren. Per post versturen of een bezoek aan kantoor zijn hierdoor overbodig geworden. En weet dat je digitale handtekening dezelfde rechtsgevolgen heeft als een handgeschreven handtekening. Meer weten over digitaal ondertekenen? Vraag het je hypotheekadviseur.

Goed om te weten! Vraag je samen met een partner een offerte aan? Dan moet je beiden digitaal ondertekenen (dat geldt ook als je kiest voor fysiek ondertekenen).

 

Veilig inloggen zonder wachtwoord

Het grootste voordeel van iDIN is dat je geen gebruikersnaam en wachtwoord hoeft te onthouden om in te loggen in mijnFlorius. Alles wat je nodig hebt, zijn de inloggegevens die je gebruikt voor internetbankieren bij je eigen bank.

iDIN: zo werkt het

  1. Kies je bank. Ga naar account aanmaken met iDIN en kies je bank.
  2. Log in met internetbankieren. Log in bij je bank zoals je gewend bent. Nadat je bent ingelogd, zie je welke gegevens je bank aan Florius verstuurt. Kies voor 'versturen' of 'akkoord'.
  3. Activeer iDIN. Vul je mailadres en leningnummer in. Ook vraagt het systeem je om eenmalig een wachtwoord te kiezen. Dit wachtwoord heb je alleen nodig als je niet kan inloggen via internetbankieren. Bijvoorbeeld door een storing bij je bank. Dit gebeurt niet vaak.
  4. Klaar! Je bent nu ingelogd. Welkom in mijnFlorius.
iDIN gebruikt dezelfde beveiliging als internetbankieren. Daardoor is iDIN net zo veilig als internetbankieren.  Nee, iDIN is een service die je kosteloos wordt aangeboden door de samenwerkende banken. Als je iDIN gebruikt om in te loggen, maak je hierbij ook geen geld naar ons over. Je bank stuurt alleen gegevens over je identiteit naar ons toe.  Als je iDIN gebruikt, krijgt Florius de volgende gegevens van je bank: voorletter(s), achternaam, woonadres, geboortedatum en geslacht. Deze gegevens gebruiken we alleen om je te laten inloggen in mijnFlorius.

Meer informatie

Wil je meer weten over iDIN? Lees er alles over op de website van iDIN.