Hypotheek | Betalingsproblemen

Hypotheek | Betalingsproblemen

Veranderingen in uw persoonlijke situatie kunnen grote invloed hebben op uw financiële mogelijkheden. Misschien heeft u tijdelijk dubbele woonlasten​. Of minder inkomen als gevolg van werkloosheid. Florius denkt met u mee als u verwacht uw hypotheek niet meer te kunnen betalen. Samen met u zoeken we naar een passende oplossing. Zo proberen we ervoor te zorgen dat u in uw huis kunt blijven wonen.

 

Check uw inkomsten en uitgaven, voor nu en later

Na een grote verandering in uw leven, zoals scheiden​, gezinsuitbreiding of stoppen met werken, dalen vaak uw inkomsten. Terwijl uw uitgaven juist stijgen. Maar ook door een overheidsmaatregel kunt u hogere kosten krijgen. Zoals de zorgkosten die dit jaar zijn gestegen. Houd daarom goed inzicht in uw financiële situatie. Zo ziet u tijdig waar u eventueel teveel aan uitgeeft en waarop u kunt besparen.

 

Verwacht u betalingsproblemen?

En verwacht u binnen nu en een jaar betalingsproblemen? Lees dan hieronder wat u zelf kunt doen én wat wij voor u kunnen doen. Want hoe eerder u contact met ons opneemt, hoe eerder u weer grip op uw financiën krijgt.​

 

​​Meer grip op uw uitgaven

Heeft u soms moeite uw rekeningen op tijd te betalen? U bent zeker niet de enige. Inzicht in uw maandelijkse verplichtingen kan helpen om te voorkomen dat u maandelijks meer uitgeeft dan de hoogte van uw inkomen. Met dit inzicht krijgt u meer grip op uw uitgaven en kunt u betalingsproblemen op uw hypotheeklasten voorkomen. Florius helpt u bij het maken van een overzicht en heeft meer tips om geld t​e besparen

Meer grip op uw uitgaven

​Inzicht in uw maandelijkse verplichtingen kan helpen voorkomen dat u maandelijks meer uitgeeft dan er binnenkomt. Met dit inzicht krijgt u meer grip op uw uitgaven en kunt u problemen met het betalen van de hypotheeklasten voorkomen. Florius helpt u bij het maken van een overzicht. En heeft tips om geld te besparen.

 

Wilt u meer inzicht in uw financiën, of zien wat u kunt doen om de grip op uw hypotheek te vergroten? Vul drie vragen in en Florius zet de belangrijkste tips voor u op een rij. 

Wat kunt u zelf doen?

Lees de tips waarmee u grip op uw geld kunt krijgen en houden. Nu, maar ook in de toekomst. Onze preventiemedewerkers hebben een aantal tips voor u op een rij gezet:

  1. Check of u uw inkomsten kunt verhogen met toeslagen
  2. Vul het in-/uitformulier in. Hiermee krijgt u inzicht in uw uitgaven en inkomsten:  het Florius inkomsten/uitgaven-formulier
  3. Stel een incasso-alert​ in. Als u zich aanmeldt voor de incasso-alert, ontvangt u een sms drie dagen vóór de datum dat uw hypotheekbedrag wordt geïncasseerd. Deze herinnering is handig om zeker te zijn dat er voldoende geld op uw rekening staat. Sms “Maandlasten Florius aan” naar 4422 om u direct aan te melden.

   

Wilt u na het lezen van onze tips nog graag persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze preventiemedewerkers. Een gesprek kost u niets en kan u veel opleveren.

 

Bel voor een afspraak de afdeling Advies & Service: 033 - 752 50 00. We helpen u graag op werkdagen van 08:30 uur tot 21:00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.​

Wat gebeurt er als u niet betaalt?

Kunt u uw maandbedrag niet meer betalen? Bijvoorbeeld omdat u werkloos bent of gaat scheiden? Dan zoeken we eerst samen met u naar een oplossing. Alleen als het echt niet anders kan, verkoopt de bank uw woning.

 

Heeft u een betalingsachterstand?​

Het is niet makkelijk om door te geven dat u betalingsproblemen heeft. Maar u bent echt niet de enige. Wist u dat maar liefst 2 miljoen Nederlandse huishoudens een betalingsachterstand hebben? Daarom adviseren wij u zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder. Neem contact op met de afdeling Debiteuren via 033 – 422 9435.

 

​Meer informatie

​​Florius Preventieteam