Hypotheek | Wat te doen bij overlijden?

Uw vaste lasten zijn wel het laatste waaraan u wilt denken als u er plotseling alleen voor staat. Daarom is het goed om te weten dat Florius met u meedenkt over uw hyp​otheek als u te maken krijgt met een overlijden. We kunnen u precies vertellen wat er geregeld moet worden voor u als nabestaande of erfgenaam. U kunt in het eerste jaar na overlijden extra aflossen​ op de hypotheek zonder dat u daarvoor een vergoeding betaalt. Bijvoorbeeld met de uitkering van een overlijdensrisicoverzekering. Uit eigen middelen kunt u bij Florius altijd zonder vergoeding extra aflossen. Ook kunt u in het eerste jaar na overlijden zonder een vergoeding te betalen de rentevastperiode van de hypotheek aanpassen​. Hiervoor moet de hypotheek op naam van de erfgena(a)m(en) gezet zijn. De nabestaandendesk helpt u hier bij.


Overlijden melden bij de Florius​​​ Nabestaandendesk

Als nabestaande moet u veel regelen. Onze Nabestaandendesk helpt u graag om de zaken rond​​ de hypotheek zorgvuldig af te handelen. Het afhandelen van de hypotheekzaken van de overledene begint bij het melden van het overlijden bij de Nabestaandendesk.


Onze Nabestaandendesk is bereikbaar op werkdagen van 08:30 uur tot 17.30 uur op telefoonnummer
033 - 752 5410. Ook kunt u ons een e-mail sturen via service.nabestaandendesk@nl.abnamro.com.​

​De Florius Overlijdensrisicoverzekering

Met de Florius Overlijdensrisicoverzekering dekt u belangrijke financiële risico’s af. Als u of uw partner overlijdt, keert de verzekering eenmalig een bedrag uit om de hypotheek geheel of gedeeltelijk mee af te lossen. Zo dalen de maandlasten en kunnen de achterblijvende partner en/of kinderen in het huis blijven wonen. De nabestaande kan de uitkering ook gebruiken om eventueel inkomensverlies of extra uitgaven op te vangen.

 

​Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met de Nabestaandendesk: 033 752 - 5410. We helpen u graag op werkdagen van

08:30 uur tot 17:30 uur. Of stel uw vraag per e-mail: service.nabestaandendesk@nl.abnamro.com​.​