Hypotheek | Pensioen

Hypotheek | Pensioen

Mogelijk daalt uw inkomen als u met pensioen gaat. Als u overwaarde heeft of uw hypotheek nog loopt, zijn er mogelijkheden om uw bestedingsruimte te vergroten. Een onafhankelijke hypotheekadviseur denkt hierover graag met u mee. Ook als u bezorgd bent of u uw maandlasten straks nog kunt betal​en​.


​Nu al extra aflossen op uw hypotheek

Heeft u uw hypotheek nog niet afgelost als u straks met pensioen gaat? Dan kunt u overwegen om nu al een bedrag extra af te lossen op uw hypotheek; uiteraard als hier ruimte voor is. Hierdoor heeft u straks lagere maandlasten en geniet u onbezorgd van uw vrije tijd.​
​Overwaarde gebruiken

Misschien woont u al lange tijd in uw woning en is deze in de loop der jaren meer waard geworden ten opzichte van uw hypotheekschuld. Of u heeft tijdens de looptijd extra terugbetaald. In dat geval kan de Florius Verzilver Hypotheek misschien uitkoms​t bieden. Met deze ‘omgekeerde’ hypotheekvorm kunt u een deel van de overwaarde opnemen en vrij besteden. Een geruststellende aanvulling op uw inkomen.


Let op: ​

Een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de Verzilver Hypotheek is dat u ten minste 60 jaar dient te zijn. Bekijk ook de andere voorwaarden

 ​​


​Zorgen? Bespreek ze met uw adviseur

U kunt ook nu al maatregelen nemen als u voorziet dat u straks minder gaat verdienen. Alvast geld sparen bijvoorbeeld. Ook door nu al extra terug te betalen, brengt u uw maandlasten na uw pensioen omlaag. Uw rentevastperiode aanpassen is een andere mogelijkheid. Elke situatie is anders, dus bespreek met uw adviseur wat voor u de beste oplossing is.

​​

Meer weten?

Stel al uw hypotheekvragen over dit onderwerp aan een onafhankelijke hypotheekadviseur.​​​