Hoe sluit ik een hypotheek af?

Als je een hypotheekaanvraag wil doen, raden we je aan eerst een afspraak te maken met een onafhankelijk adviseur. De adviseur kan je alles vertellen over Florius-hypotheken en andere hypotheken. Ook helpt een onafhankelijk adviseur je graag bij het afsluiten van een hypotheek.

Vind een adviseur bij jou in de buurt

Advies nodig? Florius werkt samen met onafhankelijk hypotheekadviseurs.
Vind een adviseur

Onze hypotheken

Bij Florius heb je keuze uit verschillende hypotheekvormen. Wij raden je aan om goed te kijken welke hypotheek het beste bij jou en je situatie past. Samen met een onafhankelijk hypotheekadviseur bijvoorbeeld.

Bekijk onze hypotheken

Onze hypotheken

Bij Florius heb je keuze uit verschillende hypotheekvormen. Wij raden je aan om goed te kijken welke hypotheek het beste bij jou en je situatie past. Samen met een onafhankelijk hypotheekadviseur bijvoorbeeld.

Bekijk onze hypotheken

Hoe lang duurt een hypotheekaanvraag?

Heb je je droomhuis gevonden, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk een hypotheek aanvragen. Nu vraag je je misschien af hoe lang het duurt om een hypotheek af te sluiten. Je hoeft voor een hypotheekaanvraag maar 3 stappen te nemen. Als je alle benodigdheden om een hypotheek te kunnen afsluiten klaar hebt liggen, kan je hypotheekadviseur er samen met Florius binnen 1 dag voor zorgen dat je hypotheek rond is. 

Welke documenten zijn nodig voor een hypotheekaanvraag?

Welke documenten je nodig hebt voor je hypotheekaanvraag, verschilt per situatie. Je adviseur bespreekt dit met je. Hieronder lees je welke stukken je over het algemeen nodig hebt voor het aanvragen van een hypotheek:

 • Legitimatie
 • Inkomensgegevens, zoals recente loonstroken, pensioengegevens en arbeidsovereenkomsten
 • Werkgeversverklaring
 • Afschriften van spaarrekeningen en levensverzekeringen
 • Opgave van leningen zoals creditcards en studieleningen
 • Documenten van je toekomstige woning, zoals een taxatierapport

Je hypotheekaanvraag volgen

Download nu ook de app

Heb je een mijnFlorius-account geactiveerd? Download dan de mijnFlorius app via Google Play Store of App Store van Apple. En je hebt altijd en overal inzicht in je hypotheekaanvraag.
Zo werkt het

Je hypotheekaanvraag inzichtelijk

We horen vaak dat het proces rondom het aanvragen en accepteren van een hypotheekaanvraag niet inzichtelijk is. En dat veroorzaakt spanning en onzekerheid bij een van de grootste financiële beslissingen in je leven. Met mijnFlorius en de app komt daar verandering in. En kan je in 1 oogopslag zien wat de status is van je hypotheekaanvraag. Maar in de app kan je ook:

 • Uitleg vinden over het aanvraagproces
 • De benodigde documenten digitaal aanleveren
 • De status van de beoordeling van de documenten volgen
 • Berichten ontvangen in een postvak
 • Alerts ontvangen als je aanvraag weer een stapje verder is

Volg je hypotheekaanvraag via mijnFlorius

Afwachten en voor élke vraag naar je hypotheekadviseur? Dat is verleden tijd. Want nieuwe klanten kunnen via mijnFlorius hun offerte inzien, documenten uploaden en de meest actuele status bekijken. In een eigen veilige online omgeving. Met de nieuwe app heb je nu ook altijd en overal inzicht in je hypotheekaanvraag. Zo regel en volg je je aanvraag en kan je meteen zien wanneer de hypotheek rond is.

Ben je al klant?

Ook dan kan je natuurlijk gewoon gebruikmaken van mijnFlorius, 24 uur per dag online je hypotheekgegevens inzien, berekeningen maken en hypotheekzaken regelen.
Vraag mijnFlorius aan
Man met verhuisdoos

Ben je al klant?

Ook dan kan je natuurlijk gewoon gebruikmaken van mijnFlorius, 24 uur per dag online je hypotheekgegevens inzien, berekeningen maken en hypotheekzaken regelen.
Vraag mijnFlorius aan

Meer informatie

Account mijnFlorius voor je hypotheekaanvraag

Je kan een nieuw mijnFlorius-account voor je hypotheekaanvraag aanmaken als je een nieuwe klant bent. Dat wil zeggen: als je nog bezig bent met het regelen van je hypotheek en deze nog niet hebt getekend bij de notaris. Maak zelf een account aan of vraag het aan via je hypotheekadviseur.

Account aanmaken

Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een betaling voor je verbouwing - je regelt het eenvoudig zelf in mijnFlorius. Toegang is zo geregeld.

Vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt

Hypotheek afsluiten? Maak een afspraak met een onafhankelijk hypotheekadviseur en ontdek welke hypotheek het beste bij je past. Een adviseur kan je ook meer vertellen over de duur van jouw specifieke hypotheekaanvraag en de documenten die je nodig hebt om een hypotheek te kunnen afsluiten. Het eerste gesprek is vaak gratis.