Hoe sluit ik een hypotheek af?

Wanneer u een hypotheekaanvraag wilt doen, raden we u aan om eerst een afspraak te maken met een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt. De adviseur kan u alles vertellen over Florius hypotheken en andere hypotheken. Ook helpt een onafhankelijk adviseur u graag bij het afsluiten van een hypotheek.

Vind een adviseur bij jou in de buurt

Advies nodig? Florius werkt samen met onafhankelijk hypotheekadviseurs.
Vind een adviseur

Onze hypotheken

Bij Florius heb je keuze uit verschillende hypotheekvormen. Wij raden je aan om goed te kijken welke hypotheek het beste bij jou en je situatie past. Samen met een onafhankelijk hypotheekadviseur bijvoorbeeld.

Bekijk onze hypotheken

Onze hypotheken

Bij Florius heb je keuze uit verschillende hypotheekvormen. Wij raden je aan om goed te kijken welke hypotheek het beste bij jou en je situatie past. Samen met een onafhankelijk hypotheekadviseur bijvoorbeeld.

Bekijk onze hypotheken

Hoe lang duurt een hypotheekaanvraag?

Heeft u uw droomhuis gevonden, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk een hypotheek aanvragen. Nu vraagt u zich misschien af hoe lang het duurt om een hypotheek af te sluiten. U hoeft voor een hypotheekaanvraag maar drie stappen te nemen. Als u alle benodigdheden om een hypotheek te kunnen afsluiten klaar hebt liggen, kan uw hypotheekadviseur er samen met Florius binnen een dag voor zorgen dat uw hypotheek rond is. 

Welke documenten zijn nodig voor een hypotheekaanvraag?

Welke documenten u nodig heeft voor uw hypotheekaanvraag, verschilt per situatie. Uw adviseur bespreekt dit met u. Hieronder leest u welke stukken u over het algemeen nodig heeft voor het aanvragen van een hypotheek:

 • Legitimatie
 • Inkomensgegevens, zoals recente loonstroken, pensioengegevens en arbeidsovereenkomsten
 • Werkgeversverklaring
 • Afschriften zoals spaarrekeningen en levensverzekeringen
 • Opgave van leningen zoals creditcards en studieleningen
 • Documenten van uw toekomstige woning, zoals een taxatierapport

Uw hypotheekaanvraag volgen

Stel liggend op de bank

Download nu ook de app

Heeft u een mijnFlorius account geactiveerd? Download dan de mijnFlorius app via Google Play Store of App Store van Apple. En u heeft altijd en overal inzicht in uw hypotheekaanvraag.
Zo werkt het

Uw hypotheekaanvraag inzichtelijk

We horen vaak dat het proces rondom het aanvragen en accepteren van een hypotheekaanvraag niet inzichtelijk is. En dat veroorzaakt spanning en onzekerheid bij één van de grootste financiële beslissingen in uw leven. Met mijnFlorius en de app komt daar verandering in. En kunt u in een oogopslag zien wat de status is van uw hypotheekaanvraag. Maar in de app kunt u ook:

 • Uitleg vinden over het aanvraagproces
 • De benodigde documenten digitaal aanleveren
 • De status van de beoordeling van de documenten volgen
 • Berichten ontvangen in een postvak
 • Alerts ontvangen als uw aanvraag weer een stapje verder is

Volg uw hypotheekaanvraag via mijnFlorius

Afwachten en voor élke vraag naar uw hypotheekadviseur? Dat is verleden tijd. Want nieuwe klanten kunnen via mijnFlorius hun offerte inzien, documenten uploaden en de meest actuele status bekijken. In een eigen veilige online omgeving. Met de nieuwe app heeft u nu ook altijd en overal inzicht in uw hypotheekaanvraag. Zo regelt en volgt u uw aanvraag en kunt u meteen zien wanneer de hypotheek rond is.

Bent u al klant?

Ook dan kunt u natuurlijk gewoon gebruik maken van mijnFlorius, 24 uur per dag online uw hypotheekgegevens inzien, berekeningen maken en uw hypotheekzaken online regelen.
Vraag mijnFlorius aan
Man met verhuisdoos

Bent u al klant?

Ook dan kunt u natuurlijk gewoon gebruik maken van mijnFlorius, 24 uur per dag online uw hypotheekgegevens inzien, berekeningen maken en uw hypotheekzaken online regelen.
Vraag mijnFlorius aan

Meer informatie

Account mijnFlorius voor uw hypotheekaanvraag

U kunt een nieuw mijnFlorius account voor uw hypotheekaanvraag aanmaken wanneer u een nieuwe klant bent. Dat wil zeggen: als u nog bezig bent met het regelen van uw hypotheek en deze nog niet heeft getekend bij de notaris. Maak zelf een account aan of vraag het aan via uw hypotheekadviseur.

Account aanmaken

Je hypotheek aanpassen, extra aflossen of een betaling voor je verbouwing - je regelt het eenvoudig zelf in mijnFlorius. Toegang is zo geregeld.

Vind een hypotheekadviseur bij u in de buurt

Hypotheek afsluiten? Maak een afspraak met een onafhankelijk hypotheekadviseur en ontdek welke hypotheek het beste bij u past. Een adviseur kan u ook meer vertellen over de duur van uw specifieke hypotheekaanvraag en de documenten die u nodig heeft om een hypotheek te kunnen afsluiten. Het eerste gesprek is vaak gratis.