Tips van onze budgetcoaches

Vervelend als je elke maand de eindjes aan elkaar moet knopen. Wat kan je doen om weer meer financiële ruimte te krijgen? We helpen je hier graag bij. Bekijk de 8 tips van onze budgetcoaches om betalingsproblemen te voorkomen.

Hypotheekrente verlagen

Heb je al een hypotheek en ben je benieuwd of je rente omlaag kan?
Bekijk je mogelijkheden

8 tips van onze budgetcoaches

Maandelijks meer geld overhouden met de tips van onze budgetcoaches.

Heb je de abonnementen die je lang geleden afsloot nog steeds nodig? Misschien kan je deze gewoon opzeggen. Steeds vaker is de opzegtermijn een maand. Ook als je een nieuw abonnement afsluit, kan je geld besparen. Vergelijk verschillende abonnementen goed voordat je een beslissing neemt. Sluit bijvoorbeeld je abonnementen voor televisie, telefoon en internet af bij hetzelfde bedrijf. Vaak krijg je dan korting.

Zorg dat je alle toeslagen krijgt waar je recht op hebt. Maar bekijk ook goed of je geen toeslagen ontvangt waar je géén recht meer op hebt, en voorkom dat je deze op een dag opeens moet terugbetalen. Op mijn.toeslagen.nl controleer je eenvoudig of je de juiste toeslagen ontvangt. Je moet wel even inloggen met met je DigiD.

Een simpele manier om overzicht te krijgen in je geldzaken, is door je papierwerk op orde te houden. Bewaar formulieren en brieven in een map, geordend op onderwerp. Zo weet je zeker dat je geen rekeningen over het hoofd ziet. Bovendien heb je alle belangrijke documenten zo op 1 plek en kan je altijd en makkelijk terugkijken in je financiën.

Meer grip begint bij overzicht. Zorg dat je je inkomsten en uitgaven bijhoudt. Dat kan in een schrift, maar ook digitaal. Bijvoorbeeld met ons In/Uit-formulier. Dit formulier is speciaal bedoeld om je makkelijk en snel inzicht te geven in je inkomsten en uitgaven. Bewaar je bonnetjes en hou wekelijks bij waar je geld precies naartoe gaat. Maak groepjes van uitgaven, zoals vaste uitgaven, boodschappen en bijvoorbeeld kleding en schoenen. Zo zie je sneller op welk soort uitgaven je zou kunnen bezuinigen. Vooral op boodschappen valt vaak veel te besparen. Dit kan je al gauw meer dan 100 euro per maand schelen.

Vaste maandelijkse kosten voor bijvoorbeeld water en energie kan je beter laten afschrijven met een automatische incasso. Ook voor andere kosten die je elke maand moet betalen kan dit handig zijn. Zo hou je je administratie overzichtelijk en is de kans kleiner dat je te laat betaalt en hiervoor herinneringskosten moet betalen. Bovendien scheelt het je een heleboel tijd.

Geld dat je niet bij je hebt, kan je ook niet uitgeven. Pin daarom aan het begin van de week of maand een vast bedrag. Laat je pinpas thuis als je boodschappen gaat doen: zo kan je alleen maar besteden wat er op dat moment in je portemonnee zit. Op deze manier koop je alleen wat je écht nodig hebt.

In vintage- en tweedehandswinkels zijn steeds vaker spullen van goede kwaliteit te vinden. En wist je dat tweedehands winkelen niet alleen goed is voor je portemonnee? Het is ook een stuk duurzamer. Zo draag je dus tegelijkertijd je steentje bij aan de wereld van morgen.

Gebruik je alle kleding in je kast wel? Of kom je tijdens het opruimen wel eens spullen tegen die je niet meer nodig hebt? Neem de tijd om daar een nieuwe eigenaar voor te zoeken, voordat je ze weggooit of weggeeft. Verkoop je spullen bijvoorbeeld via een Facebook-groep of op Marktplaats.

Meer informatie

Betalingsproblemen? Je staat er niet alleen voor

Kost het je steeds meer moeite om je hypotheek elke maand te betalen? Dat kan grote zorgen geven. Misschien ben je werkloos of is er een andere reden dat het financieel tegenzit. We begrijpen dat dit kan gebeuren. Je bent niet de enige.

Advies over je situatie

Wil je minder betalen voor je hypotheek? Een onafhankelijk hypotheekadviseur zet de mogelijkheden voor je op een rij. Het eerste gesprek is vaak gratis.

Wat als er iets verandert?

Je leven is nooit 30 jaar hetzelfde. Bij Florius begrijpen we dat. Daarom bewegen onze hypotheken met je mee. Wat er ook verandert.