Bij twijfel altijd bellen

Bel ons op 033 - 752 50 00 van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 21.00 uur.

Vragen om hulp kan lastig zijn. Dat begrijpen we. Maar als je twijfelt of je je rekeningen kan blijven betalen, kan je altijd even bellen met onze experts. Samen met jou kijken we dan naar een oplossing. Zo’n gesprek kost je uiteraard niets. Je betaalt alleen de gebruikelijke belkosten.

Hulp als het financieel tegenzit: juist nu

Kost het je moeite om je hypotheek elke maand te betalen? Het kan iedereen gebeuren. Zeker nu de kosten voor het levensonderhoud en boodschappen sterk stijgen. Dat kan grote zorgen geven. Voor deze én andere oorzaken van betalingsproblemen hebben we bij Florius een speciaal team dat je kan helpen.

Bijvoorbeeld:

  • Wanneer je kosten voor levensonderhoud zijn gestegen, vanwege de flink gestegen energiekosten of de duurder geworden boodschappen
  • Wanneer je inkomen is gedaald omdat je gescheiden bent, met pensioen bent gegaan, werkloos of arbeidsongeschikt bent geworden (bijvoorbeeld als gevolg van langdurige ziekte)
  • Wanneer je maandlasten zijn gestegen, door bijvoorbeeld een hogere rente bij het ingaan van een nieuwe rentevastperiode
  • Wanneer je vermogen is gedaald of als je inkomsten uit dit vermogen zijn gedaald
  • Wanneer je maandelijks meer geld kwijt bent aan je woning, zoals de kosten voor onderhoud en verzekeringen
  • Wanneer je hypotheekrenteaftrek beperkt wordt of in zijn geheel vervalt (na 30 jaar)

Hulp in 3 stappen

De eerste stap is dat je contact met ons opneemt. Je krijgt een medewerker aan de telefoon die ervaring heeft met het oplossen van betalingsproblemen. Hij bespreekt met je wat wij kunnen doen om je te helpen. Hierna maken we een afspraak voor een 2e gesprek waarin we de mogelijke oplossingen bespreken. In dit 2e gesprek bespreken we jouw inkomsten en uitgaven. Dit gesprek noemen we budget-coaching. Samen zoeken we naar besparingsmogelijkheden. Na dit gesprek kan je daarmee meteen aan de slag. Blijft er toch nog een tekort? Dan zoeken we samen naar andere mogelijkheden voor de betaling van je hypotheek.

Antwoord op jouw vragen

Als je ons belt met een vraag over betalingsproblemen, kunnen we in overleg besluiten om een afspraak in te plannen voor gesprek met een budgetcoach. Als je jouw hypotheek langere tijd niet betaalt, kan het gebeuren dat je je huis moet verkopen om de hypotheek terug te betalen. Deze situatie helpen we graag voorkomen. Daarom zoeken we eerst samen met jou naar een oplossing. Neem contact op met Florius. Je kan ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 21.00 uur. Ons telefoonnummer is 033 - 752 50 00.

Bekijk de tips van onze budgetcoaches of neem contact met ons op. Of bekijk of jouw hypotheek goedkoper kan. 

Vraag advies aan een onafhankelijk hypotheekadviseur. Hij zoekt voor je uit of je jouw hypotheek kan aanpassen en daardoor minder betalen. Misschien kan jouw risicoklasse wel omlaag of kan je je hypotheekrente verlagen. Dat hangt af van de periode dat je werkloos bent of blijft. Lees meer over wat je kan doen als je werkloos bent geraakt. Bel met de Preventiedesk op 033 - 752 50 00. Zij kijken samen met jou naar een passende oplossing. Wij doen er zoveel mogelijk aan om te voorkomen dat onze klanten vanwege betaalredenen moeten verhuizen.

Meer informatie

Tips van onze budgetcoaches

Vervelend als je elke maand de eindjes aan elkaar moet knopen. Wat kan je doen om weer meer financiële ruimte te krijgen? Bekijk de 8 tips van onze budgetcoaches om betalingsproblemen te voorkomen.

Jouw inkomsten en uitgaven op een rij

Weet jij waar je jouw geld aan uitgeeft? Vaak helpt het al om dat op een rijtje te zetten. Bijvoorbeeld met behulp van ons In/Uit-formulier. Zo krijg je direct inzicht in jouw inkomsten en uitgaven en ontdek je of je kan besparen.

Financieel advies

Soms kan een onafhankelijk hypotheekadviseur je helpen. Bijvoorbeeld om te kijken of je hypotheeklasten omlaag kunnen. Misschien kan jouw risicoklasse wel omlaag of kan je je hypotheekrente verlagen.