Rente aanpassen

Soms kan je je hypotheekrente aanpassen om te besparen op je hypotheek. Dit is vooral interessant als de hypotheekrente lager is dan de hypotheekrente die je op dit moment betaalt. Want een lagere hypotheekrente kan je flink wat geld schelen. Zo worden je maandelijkse hypotheeklasten bijvoorbeeld lager. Als de rente bijvoorbeeld heel laag is, kan het ook interessant zijn om je hypotheek over te sluiten.

Direct naar mijnFlorius

In mijnFlorius zie je direct jouw persoonlijke mogelijkheden. Wil je je rente aanpassen? Dan regel je dit eenvoudig zelf.
Ga naar mijnFlorius

Wat zijn jouw mogelijkheden?

Wat voor jou de mogelijkheden zijn om je rente te verlagen – en dus te besparen op je hypotheek – hangt af van je persoonlijke situatie en het moment dat je je rente wil aanpassen. De verschillende opties met de voordelen en mogelijke kosten hebben we voor je op een rij gezet. Ook als het gaat om het oversluiten van een hypotheek. Bekijk wat past bij jouw situatie.

Als je woning meer waard is geworden of als je extra hebt afgelost

De rente die je betaalt hangt o.a. af van het bedrag van je hypotheek t.o.v. de waarde van je woning. Kan jouw risico-opslag worden verlaagd?
Naar risicoklassen

Als je jouw hypotheek oversluit

Verhuis je hypotheek naar Florius en ervaar de voordelen van meer vrijheid en een scherpe rente.

Tijdens de rentevastperiode

Wil je tijdens je rentevastperiode profiteren van een lagere rente? Kijk dan eens naar renteafkoop of rentemiddelen.

Als de rentevastperiode eindigt

Aan het einde van je rentevastperiode kan je weer nieuwe afspraken maken over je  hypotheek en de rente die je aan ons betaalt.

Extra aflossen

Vrouw belt staand aan keukentafel

Extra aflossen op je hypotheek

Wil je extra aflossen? Ook daarmee bespaar je mogelijk op je hypotheek. Als je een bedrag aflost op je hypotheek, daalt je totale hypotheekschuld. Hierdoor betaal je ook minder rente. Toch kan extra aflossen op je hypotheek ook nadelen hebben. Maak een afspraak met een onafhankelijk adviseur om te bekijken of extra aflossen slim is in jouw situatie. Goed om te weten: extra aflossen kan vergoedingsvrij als je dit doet met eigen geld (een schenking of erfenis · loterijprijs · spaargeld · een verzekering die uitkeert · een (onbelaste) gouden handdruk · salaris(verhoging), vakantiegeld of een 13e maand).
 

Wij helpen je graag

Eindigt je rentevastperiode? Of wil je extra aflossen of een andere hypotheekvorm of rente? Je regelt het vaak zelf in mijnFlorius. En wil je wat hulp of heb je nog vragen? Die beantwoorden we natuurlijk graag.
Neem contact met ons op

Duurzaamheidskorting

Ga je voor nieuwbouw of koop je een woning met minimaal energielabel A? Lekker duurzaam, daar houden wij van. En dat belonen we graag met een extra rentekorting: de duurzaamheidskorting.
Meer over de duurzaamheidskorting
Merlyn van den Berg - HDN

Hypotheeklasten verlagen?

Weten of je ook je maandelijkse hypotheeklasten kan verlagen? Maak een afspraak met een onafhankelijk hypotheekadviseur voor een hypotheekcheck en tips over het afsluiten van een nieuwe hypotheek met een scherpe rente.
Vind direct een hypotheekadviseur