Let op! Geld lenen kost geld! Let op! Geld lenen kost geld!

Oversluiten naar Florius

Misschien is dit een goed moment om je hypotheek over te sluiten naar Florius. Of het voor jou voordelig is om over te stappen, hangt onder meer af van je rentevastperiode. Ook de hypotheekvorm en de voorwaarden van de hypotheek die je nu hebt, spelen een rol. Loopt je rentevastperiode binnenkort af? Dan kan je vaak zonder vergoeding oversluiten.

Profiteer ook

  • Scherpe rente
  • Handig: mijnFlorius app
  • Hypotheekaanbieder van 400.000 Nederlanders
Ontdek Florius

Mogelijkheden in jouw situatie

Wat voor jou de mogelijkheden zijn om je hypotheek over te sluiten, hangt af van je persoonlijke situatie en het moment dat je jouw hypotheek wil oversluiten.

Tijdens de rentevastperiode

Als je jouw hypotheek oversluit tijdens de rentevastperiode van je hypotheek, betaal je vaak een vergoeding aan de bank waar je nu jouw hypotheek hebt. Toch kan het voordelig zijn om je hypotheek over te sluiten.

Als je rentevastperiode eindigt

Je bent vrij om je hypotheek over te sluiten naar een andere aanbieder. Je hoeft hiervoor meestal geen vergoeding te betalen aan je bank.

Als je jouw hypotheek verhoogt

Als je toch naar jouw hypotheekadviseur gaat om je hypotheek te verhogen, dan kan het voordeliger voor je zijn om je hypotheek over te sluiten. Hou wel rekening met kosten.

Daarom Florius

Jouw aanvraag 24/7 volgen

Sluit je jouw hypotheek over naar Florius? In mijnFlorius en de mijnFlorius app heb je 24/7 inzicht in de status van jouw hypotheekaanvraag. Zodat je precies weet hoe het met de aanvraag van je nieuwe hypotheek gaat. Ook kan je in mijnFlorius jouw offerte bekijken en documenten uploaden op een moment dat het jou uitkomt.

Elke dag beter

Elke dag leren we van de ervaringen van onze 300.000 klanten. Florius kreeg in 2018 de Gouden Oor Erkenning. Dit kwaliteitscertificaat van Stichting Gouden Oor staat voor het effectief omgaan met klantfeedback.

Bereken wat je bij ons kan lenen en wat je ongeveer per maand gaat betalen voor je Florius-hypotheek.

Bereken direct

Een Florius-hypotheek beweegt met je mee. Dankzij onze voorwaarden zorgen we ervoor dat jouw hypotheek bij je blijft passen, ook als er iets verandert. Zo kan je bijvoorbeeld extra aflossen wanneer jij wilt.

Verwacht je dat oversluiten voordelig voor je is? Maak dan een afspraak met een onafhankelijk hypotheekadviseur. Hij helpt en adviseert je bij het oversluiten van jouw hypotheek.

Ook als er iets verandert

Wat er ook verandert, onze hypotheken bewegen met je mee. Zo kan je bij ons extra aflossen zonder kosten, als je dit doet met eigen geld. Gewoon in mijnFlorius. De heldere en flexibele voorwaarden van onze Profijt 12 Hypotheek werden  door MoneyView beoordeeld met 5 sterren - de hoogst mogelijke beoordeling.

Ook als er iets verandert

Wat er ook verandert, onze hypotheken bewegen met je mee. Zo kan je bij ons extra aflossen zonder kosten, als je dit doet met eigen geld. Gewoon in mijnFlorius. De heldere en flexibele voorwaarden van onze Profijt 12 Hypotheek werden  door MoneyView beoordeeld met 5 sterren - de hoogst mogelijke beoordeling.

Antwoord op je vragen

Hou onder andere rekening met de volgende kosten als je jouw hypotheek oversluit:

  • Is je rentevastperiode nog niet afgelopen? Dan vraagt je huidige hypotheekverstrekker mogelijk een vergoeding.
  • Loopt je rentevastperiode af? Dan hoef je meestal geen vergoeding te betalen.
  • Een taxatierapport (kosten hangen af van taxateur).
  • Notariskosten. Als je een nieuwe hypotheek afsluit, moet de notaris hiervoor een hypotheekakte maken. Hier zijn kosten aan verbonden.
  • Advieskosten. Jouwhypotheekadviseur gaat voor je na of oversluiten voordelig voor je is. Ook helpt hij je bij het oversluiten. Vraag je adviseur naar de kosten.
  • Je hypotheekrenteaftrek kan lager worden als je jouw hypotheek oversluit.

Ja, dat is mogelijk. Als je jouw hypotheek naar ons oversluit, heb je de keuze uit verschillende hypotheekvormen. 1 van deze hypotheekvormen is de Aflossingsvrije Hypotheek. Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan je helpen bij de keuze voor een hypotheekvorm die bij jou past.

Goed om te weten: als je op dit moment een nieuwe aflossingsvrije hypotheek afsluit, krijg je hiervoor geen hypotheekrenteaftrek. Je krijgt wel hypotheekrenteaftrek als je al een Aflossingsvrije Hypotheek bij Florius of een andere aanbieder hebt. Dit blijft ook zo als je jouw aflossingsvrije hypotheek oversluit.

Een lage rente is niet altijd aantrekkelijk als er bij jouw hypotheek ook een bankspaarrekening of spaarpolis hoort. Want als je kiest voor een lagere rente, ontvang je hierop ook minder rente. Dit kan betekenen dat je per maand meer geld op de spaarrekening of spaarpolis moet zetten om voldoende te sparen. Door de lage rente wordt het bedrag dat je per maand moet missen dus juist hoger. Andersom is ook waar: als je kiest voor een hogere rente, ontvang je meer rente op de spaarrekening of -polis. Hierdoor kan het bedrag dat je per maand moet betalen juist lager worden. Denk hier goed over na en vraag advies als je dat nodig hebt.

Oversluiten - iets voor jou?

Een Florius-hypotheek sluit je af bij een onafhankelijk hypotheekadviseur. Hij adviseert je graag bij het oversluiten van jouw hypotheek. Hou er rekening mee dat het oversluiten van je hypotheek ook geld kost. Soms moet je een vergoeding betalen aan je huidige hypotheekverstrekker. Daarnaast betaal je bijvoorbeeld notariskosten en advieskosten.

Besluit je over te stappen en heb je een Florius hypotheek aangevraagd? In de mijnFlorius app kun je jouw renteaanbod en offerte bekijken en je hypotheekaanvraag volgen.

Rente

Natuurlijk wil je weten welke rentes Florius biedt. Bekijk ons handige overzicht.
Bekijk de actuele rente

Meer informatie

Extra aflossen zonder kosten

Krijg je een erfenis, een mooie bonus of heb je goed gespaard? Bij Florius kan je eigen geld dat je over hebt gewoon gebruiken om een deel van je hypotheek af te lossen. Altijd, zonder extra kosten. Ook tijdens de rentevastperiode. Je lening wordt dan lager en je betaalt daardoor minder rente. Zo bespaar je geld en verklein je de kans op een restschuld.

Ontdek Florius

Scherpe rente én aantrekkelijke voorwaarden. Ontdek de voordelen van een hypotheek bij Florius. 

70 jaar ervaring

Florius is een merk van Nederlandse bodem. Al meer dan 70 jaar bewegen onze hypotheken mee met de wensen van onze klanten. We kunnen altijd rekenen op de kennis en ervaring van ons moederbedrijf ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. en de onafhankelijk hypotheekadviseurs met wie we samenwerken.