Je hypotheek aanpassen met een Florius Calcasa-waarderapport

Als je je hypotheek wil aanpassen, geef je aan ons door wat de waarde is van je huis. Ook voor een verhoging van je hypotheek of een overbruggingslening willen we weten wat je huis waard is. Hiervoor kan je een taxatierapport laten opmaken. Voor sommige aanpassingen kan je een voordelig alternatief gebruiken: een Florius Calcasa-waarderapport of een Calcasa Desktop Taxatie®. Met een Florius Calcasa-waarderapport bepaalt Calcasa modelmatig de waarde van je woning. Deze kan je zelf aanvragen. Dit rapport geeft een schatting van de waarde van de woning op dit moment, zonder tussenkomst van een taxateur, door jouw huis te vergelijken met verkopen van 25 vergelijkbare woningen in jouw straat en buurt.

Bij een Calcasa Desktop Taxatie® wordt de waarde van het Florius Calcasa-waarderapport beoordeeld en goedgekeurd door een NRVT taxateur. Hij doet dit vanachter zijn bureau en hoeft hiervoor je huis dus niet te bezoeken.

Een Florius Calcasa-waarderapport of Calcasa Desktop Taxatie® is voordeliger dan een fysieke taxatie, maar er gelden wel voorwaarden.

 • De waarde van je huis op dit moment
 • Direct in je mailbox
 • € 24,95 via iDeal

Iets voor jou?

Je kan je hypotheek in sommige situaties aanpassen met een Calcasa-waarderapport. Voor het verhogen of een overbruggingslening kan je gebruik maken van een Calcasa Desktop Taxatie®. De volgende regels gelden om gebruik te kunnen maken van een Florius Calcasa-waarderapport of een Calcasa Desktop Taxatie®:

 • Je woont in een bestaande (eengezins)woning of een bestaand appartement met een actieve Vereniging van Eigenaren (VvE).
 • De nauwkeurigheid van de woningwaarde moet voldoen aan het beleid van Florius. Wanneer de nauwkeurigheid te laag is, krijg je geen Calcasa-waarderapport of Calcasa Desktop Taxatie®.
 • Je woont zelf in jouw huis
 • De totale hypotheek bedraagt minder dan € 750.000
 • Calcasa heeft genoeg gegevens om de woningwaarde te bepalen

Overleg met je adviseur of je gebruik kan maken van een Florius Calcasa-waarderapport of een Calcasa Desktop Taxatie® voor jouw wijziging, verhoging of overbruggingsfinanciering.

De kosten voor een Florius Calcasa-waarderapport zijn € 24,95 en voor een Calcasa Desktop Taxatie® € 95.

Wanneer gebruik je welke taxatie?

Fysieke taxatie

Kan altijd.

Florius Calcasa-waarderapport

Voor sommige aanpassingen aan je hypotheek. Overleg met je adviseur of je gebruik kan maken van een Florius Calcasa-waarderapport voor jouw wijziging.

Desktoptaxatie

Voor het verhogen of aanpassen van je huidige Florius-hypotheek tot maximaal €750.000 (huidig hypotheekbedrag plus gewenste verhoging) of voor het afsluiten van een overbruggingslening tot maximaal €750.000 (openstaand hypotheekbedrag incl. overbrugging).

Goed om te weten

Om een nauwkeurige modelmatige waardebepaling te kunnen geven, moeten er genoeg vergelijkbare woningen zijn. Als dit niet het geval is, kan Calcasa geen nauwkeurige waardebepaling geven.

Goed om te weten

Om een nauwkeurige modelmatige waardebepaling te kunnen geven, moeten er genoeg vergelijkbare woningen zijn. Als dit niet het geval is, kan Calcasa geen nauwkeurige waardebepaling geven.

Hoe werkt het?

Florius Calcasa- waarderapport aanvragen

 • Ga naar https://florius.calcasa.nl/
 • Vul de gegevens in en vraag een rapport aan
 • Jij ontvangt direct de waarde van de woning in je mailbox na betaling (€ 24,95)

Calcasa desktoptaxatie aanvragen

 • Ga naar desktoptaxatie.nl en kies ‘Florius’
 • Vul de gegevens over je woning in, zoals postcode en huisnummer en waarvoor je de desktoptaxatie aanvraagt. Je ziet direct of je gebruik kan maken van een desktoptaxatie
 • Een taxateur beoordeelt of de waarde van je woning online bepaald kan worden
 • Jij of je adviseur ontvangt de Calcasa Desktop Taxatie® na betaling (€ 95) binnen 4 werkuren

Meer informatie

Je maximale hypotheek

Bereken je maximale hypotheek in 3 minuten. 

Welke hypotheek past bij jou?

Er zijn verschillende hypotheekvormen. Vergelijk deze verschillende hypotheken goed, zodat je kan bekijken welke hypotheek het beste bij jou en jouw situatie past. Wij raden je aan om dit samen met een onafhankelijk hypotheekadviseur te doen.

Alles over taxaties

Hoe werkt een taxatie? Waar let je op en wat zijn de kosten?