Rentetabel

Let op: ben je van plan jouw huidige rente aan te passen?
Log voor de actuele rentetarieven in op mijnFlorius of bekijk het renteblad dat past bij jouw hypotheekvorm. Scrol hiervoor naar beneden. Ben je eruit, en weet je of je jouw rente wil aanpassen? Log dan in op mijnFlorius om te zien wat op dit moment jouw mogelijkheden zijn, en welke vergoeding wij hiervoor vragen.

Hypotheek berekenen

Bereken je maximale hypotheek

Heb je jouw droomhuis gevonden? Of ga je op zoek? Dan is het handig om te weten hoeveel je kan lenen en wat je maandlasten worden. Bereken in 3 minuten wat je kan lenen.
Bereken direct

Bereken je maximale hypotheek

Heb je jouw droomhuis gevonden? Of ga je op zoek? Dan is het handig om te weten hoeveel je kan lenen en wat je maandlasten worden. Bereken in 3 minuten wat je kan lenen.
Bereken direct

Hypotheekrentes bij Florius

Waar let je op bij de zoektocht naar een hypotheek? Een aantrekkelijke rente is fijn, maar kijk je ook verder? Want woonplannen én levens veranderen. Dan is het fijn dat je een hypotheek hebt die met je meebeweegt. Bij ons krijg je meer dan alleen een mooie rente. Bij Florius houden we wel van een uitdaging. We doen er alles aan om jouw woondroom waar te maken.

Zo bewegen we met jou mee

Nieuwe rente kiezen voor je Florius-hypotheek

Loopt je rentevastperiode van je Florius-hypotheek binnenkort af? Dan kan je een nieuwe rente en rentevastperiode kiezen. Lees hoe het werkt. 

Nieuwe rente kiezen
Let op! Geld lenen kost geld! Let op! Geld lenen kost geld!

Florius Verduurzaam Hypotheek

Je wil je huis verduurzamen maar wil of kan dat niet met eigen geld betalen. Kijk dan eens naar de Florius Verduurzaam Hypotheek, met de volgende rentes:

  • Rentevastperiode  1 jaar:   4,41 %
  • Rentevastperiode 3 jaar:   3,76 %
  • Rentevastperiode 5 jaar:   3,59 %
  • Rentevastperiode 6 jaar:   3,74 %
  • Rentevastperiode 10 jaar:  3,81 %
  • Rentevastperiode 12 jaar:  3,90 %
  • Rentevastperiode 15 jaar:  3,97 %
  • Rentevastperiode 20 jaar: 4,05 %

Dit zijn de rentes per woensdag 10 juli 2024, voor hypotheekvormen annuïteiten en lineair, met en zonder NHG

Meer over de Verduurzaam Hypotheek

Duurzaamheidskorting voor label A-woningen

Koop je een woning met minimaal een energielabel A? Dan krijg je nog een korting van 0,1% op de hierboven getoonde rente. Deze korting geldt niet voor de Florius Verduurzaam Hypotheek en voor variabele rente.
Lees meer

Hypotheek voor verhuur

Voor de Hypotheek voor verhuur verhogen we de contractrente van je bestaande hypotheek met een rente-opslag van (op dit moment) 1%. Je huidige renteafspraken blijven in principe bestaan tot einddatum van de resterende rentevastperiode.

Goed om te weten: heb je nu een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Bij het afsluiten van de Hypotheek voor verhuur vervalt het NHG-tarief. Je komt dan terecht in het 'zonder-NHG’ tarief. Hierdoor verandert ook de risicoklasse.
Meer weten over de hypotheek voor verhuur

Rekenvoorbeeld Annuïteiten Hypotheek

Lening € 200.000
Rente* 2%
Rentevastperiode 30 jaar
Maandbedrag rente € 333,33
Maandbedrag aflossing € 405,91
Totaal maandbedrag (bruto) ** € 739,24
Totale prijs van de hypotheek € 266.126,40
Jaarlijks kostenpercentage (totale kosten per jaar) *** 2,02%

* De rente in deze tabel is een voorbeeld.
** Dit is het maandbedrag voor de 1e maand. Dus zonder premies voor bijvoorbeeld verzekeringen, als je die hebt.
*** Jaarlijks kostenpercentage zijn de totale kosten die je per jaar betaalt voor de lening.

 

 

Rentebladen

In de rentebladen vind je uitgebreide informatie over onze hypotheekrentes. Er staan ook rentebladen tussen van hypotheken die wij in het verleden aanboden, maar nu niet meer.

Rente: waar let je op?

Een tabel met veel cijfers en daarom helpen we je even op weg. De hoogte van de rente hangt samen met de looptijd en de risicoklasse.

Looptijd
Links in de tabel staat de looptijd, de rentevastperiode. Kies je een looptijd van 1 jaar, dan blijft de rente in dat jaar gelijk.

Risicoklasse
Hoe lager het bedrag dat je wil lenen vergeleken met de taxatiewaarde van je woning, hoe lager de risicoklasse. Stel: je hypotheek is 65% van de woningwaarde. Wij lopen dan minder risico dat je je hypotheek niet meer kan betalen dan wanneer je 100% leent. En daarom betaal je minder rente. Als je een hypotheek met NHG afsluit, betaal je de minste rente.

De rentes in de tabel kan je gebruiken om te rekenen. Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan je vertellen welke rente voor jou geldt en wat je maandlasten zijn.

Waar bestaat mijn maandbedrag uit?

Elke maand wordt er een bedrag van je rekening afgeschreven. Meestal bestaat dit uit rente en aflossing. Dat hangt af van welke hypotheek jij hebt: annuïtair en lineair. Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je je lening niet per maand terug, maar pas aan het einde van de looptijd. Daarom zijn je maandlasten laag, maar let op: bedenk goed hoe je je hypotheek straks terugbetaalt.
Bereken je maximale hypotheek

Wat betaal je nou per maand?

De hamvraag is natuurlijk wat je per maand kwijt bent aan je hypotheek. Een onafhankelijk hypotheekadviseur rekent graag voor je uit wat je hypotheek per maand kost.
Zoek een hypotheekadviseur

Meer informatie

Dit verwachten onze economen

Vaste of variabele rente: wat is de slimste keuze voor jouw portemonnee? Dat hangt af van wat de hypotheekrente gaat doen. Ook wij hebben helaas geen glazen bol, maar wel slimme economen die de ontwikkelingen voor jou in de gaten houden.

Volg de renteontwikkeling

Wil jij als een van de eersten weten als we de rente gaan veranderen? Schrijf je dan in voor onze RenteMail. Zeker doen als je nu een variabele rente hebt!

De beste hypotheekrente

Het gevoel van een goede deal. Dat je net op het juiste moment je hypotheek afsluit, of oversluit. Tegen de beste voorwaarden. Daarvoor klop je aan bij een onafhankelijk hypotheekadviseur.