Let op! Geld lenen kost geld! Let op! Geld lenen kost geld!

Investeren in een energiezuinig(er) huis

Ga je voor een energiezuinig(er) huis, maar wil of kan je de energiebesparende maatregelen niet met eigen geld betalen? Dan is de Florius Verduurzaam Hypotheek misschien iets voor jou. Dit is een hypotheekdeel speciaal voor het verduurzamen van je huis, met goede voorwaarden en een rente die lager is dan bij een gewone annuïtaire of lineaire hypotheek.

Florius Verduurzaam Hypotheek

 • Aantrekkelijke rente
 • Tot 106% marktwaarde
 • Regel nu, beslis later

Florius Verduurzaam Hypotheek afsluiten

Ook de Florius Verduurzaam Hypotheek sluit je af bij een onafhankelijk hypotheekadviseur. Die helpt jou je wensen op een rij te zetten én om alle voors en tegens tegen elkaar af te wegen. Zo vinden jullie samen een oplossing die bij jou past. Voor nu en later. Het eerste gesprek is vaak gratis. Hieronder zetten we alvast voor je op een rij wanneer een Florius Verduurzaam hypotheek misschien wél of niet bij jou past.

De Florius Verduurzaam Hypotheek heeft een aantrekkelijkere rente dan een 'gewone’ Annuïtaire of Lineaire Hypotheek.
Vind een adviseur

Een energiezuiniger huis

Je wil je eigen woning of de woning die je op het oog hebt, energiezuiniger maken. Goed plan! De Florius Verduurzaam Hypotheek kan je voor 11 energiebesparende maatregelen gebruiken.

Duurzaam wonen Florius

EBB en EBV

Bij het afsluiten van een gewone hypotheek kan je ook extra geld lenen voor het aanbrengen van energiebesparende voorzieningen. Dit kan tot 6% boven de waarde van je woning. Wil je weten of dit bij jou past? Lees hieronder meer of vraag advies van jouw adviseur.

Florius Verduurzaam Hypotheek: iets voor jou?

Dat hangt af van jouw situatie. Graag zetten we de belangrijkste punten voor je op een rij.

Wanneer past het wel bij jou?

  • Je vindt een energiezuinig(er) huis belangrijk, en
  • Je wil investeren in energiebesparende maatregelen voor je woning, maar je hebt zelf niet genoeg geld en je hebt geen goedkopere oplossing - bijvoorbeeld een Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) lening - dan een hypotheek, en
  • Je hebt een hypotheek bij Florius en je wil deze verhogen om de energiebesparende maatregelen te betalen of je sluit een nieuwe hypotheek bij ons en je wil extra geld lenen voor energiebesparende maatregelen, en
  • De woning waar je woont of het huis dat je koopt, heeft mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen, en
  • De energiebesparende maatregelen de je wil, staan in de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet (TRHK), en
  • Je wil minimaal € 5.000 en maximaal € 25.000 lenen voor de energiebesparende maatregelen met een vaste aflossing per maand, en
   Je wil een hypotheekdeel speciaal voor het verduurzamen van je woning met een looptijd tot maximaal 30 jaar en met een eigen rentetarief, en
  • Je wil kiezen uit een annuïtaire of lineaire hypotheek met of zonder NHG met een looptijd van maximaal 30 jaar met een rentevaste periode tussen de 1 jaar en 20 jaar. De looptijd en rentevaste periode hoeven niet gelijk aan elkaar te zijn.

Wanneer past het niet bij jou?

  • Je wil niet investeren in een energiezuinig(er) huis, of
  • Je hebt spaargeld en kan en wil dit gebruiken voor de energiebesparende maatregelen of je hebt een goedkopere oplossing om geld te lenen dan een hypotheek, of
  • Je wil energiebesparende maatregelen uitvoeren voor een woning die niet je eigen woning (hoofdverblijf) is, of
  • De woning waarin je woont of het huis dat je wil kopen, heeft geen mogelijkheden om energiebesparende maatregelen uit te voeren, of
  • De (energiebesparende) maatregelen die je wil, staan niet in de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet (TRHK)
   Let op! Je kan hiervoor een ‘reguliere’ verhoging aanvragen i.c.m. een regulier bouwdepot
  • Of, je woont in een appartement en de energiebesparende maatregelen lopen gezamenlijk via de Vereniging van Eigenaars (VVE),
   Let op! Je kan dan wel geld lenen om jouw deel aan de VVE te betalen
  • Of, je wil energiebesparende maatregelen uitvoeren voor een woning die niet je eigen primaire hoofdverblijf is en daarbij gebruikmaken van de verruimde leennormen, of
  • De waarde van de woning is onvoldoende (bijv. al tot 106% LtMV gefinancierd), of
  • Je wil kiezen uit een annuïtaire of lineaire hypotheek met of zonder NHG met een looptijd van maximaal 30 jaar met een rentevaste periode korter dan 1 jaar of langer dan 20 jaar.
   Let op! De Florius Verduurzaam Hypotheek is niet af te sluiten in combinatie met een Verzilver Hypotheek of Hypotheek voor Verhuur.

Voorwaarden Florius Verduurzaam Hypotheek

De volledige voorwaarden van de Florius Verduurzaam Hypotheek staan in de voorwaarden van de Florius Profijt en Florius Compleet Hypotheek. Kijk bij formulieren en documenten.

Regel nu, beslis later

Je kan minimaal € 5.000 en maximaal € 25.000 lenen met de Florius Verduurzaam Hypotheek. Het geld zetten we voor je klaar in een bouwdepot*. Heb je besloten welke energiebesparende maatregelen je gaat doen? Dan haal je het geld er eenvoudig uit.

*Bij bestaande bouw is de looptijd van het depot maximaal 2 jaar, bij nieuwbouw maximaal 3 jaar.

Als je geld overhoudt

Blijft er na de afloop van de looptijd van je bouwdepot nog geld over in het bouwdepot? Dan lossen we dit af op je Florius Verduurzaam Hypotheek. Je lening wordt hierdoor lager.
 

Voordelen

  • Een aantrekkelijke rente, die lager is dan bij een ‘gewone’ hypotheek én tot 106% van de marktwaarde van je woning financieren.
  • Regel nu, beslis later. Je beslist later welke maatregelen je gaat uitvoeren. Let op! Denk er bij een energiebespaarbudget aan dat de technische levensduur van energiebesparende maatregelen vaak niet overeenkomt met een standaard looptijd van een hypotheek. We raden je daarom aan de looptijd aan te laten sluiten bij de levensduur van de maatregel die je neemt. Sluit eventueel meerdere leningdelen af zodat je de looptijd kan afstemmen op de technische levensduur van de energiebesparende maatregel(en).
  • Het verduurzamen van je woning kan leiden tot een lager energieverbruik, plezieriger wonen en heeft mogelijk een gunstig effect op de waarde van je woning.
  • Je levert een bijdrage aan een duurzamere wereld.
  • Je kunt kiezen uit een annuïteiten of lineaire hypotheek met een looptijd tot maximaal 30 jaar.
  • Bij de Florius Verduurzaam Hypotheek hoeven de gekozen looptijd en de gekozen rentevastperiode (keuze uit: 1 jaar vast t/m 20 jaar vast) niet aan elkaar gelijk te zijn.
  • De Florius Verduurzaam Hypotheek heeft geen invloed op de risicoklasse (en dus het rentepercentage) van overige leningdelen.

Aandachtspunten

  • Geld lenen kost geld.
  • De hypotheekschuld kan hoger worden dan de waarde van je woning. Dat vergroot de kans op een restschuld als je je huis verkoopt.
  • Het is alleen mogelijk een aflossende hypotheek, een annuïtaire of lineaire hypotheek af te sluiten. Een aflossingsvrije hypotheek is niet mogelijk.
  • Het is niet zeker dat je de kosten voor de energiebesparende maatregelen terugverdient.
  • Denk eraan dat de technische levensduur van energiebesparende maatregelen vaak niet overeenkomt met een standaard looptijd van een hypotheek. We raden je daarom aan de looptijd aan te laten sluiten bij de levensduur van de maatregel die je neemt. We raden je daarom aan de looptijd aan te laten sluiten bij de levensduur van de maatregel die je neemt. Sluit eventueel meerdere leningdelen af zodat je de looptijd kan afstemmen op de technische levensduur van de energiebesparende maatregel(en).
  • Let op! Een verbouwingsspecificatie is niet verplicht als de energiebesparende maatregelen voldoen aan de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet (TRHK). Je moet de maatregelen doorvoeren binnen de looptijd van het bouwdepot.

Rekenvoorbeeld Florius Verduurzaam Hypotheek

Wat kost de Florius Verduurzaam Hypotheek? Het maandbedrag hangt af van het bedrag dat je leent, de looptijd, de rentevastperiode die je kiest en de rente die daarbij hoort. Hieronder zie je een rekenvoorbeeld voor 2 verschillende rentevastperiodes met 2 verschillende looptijden bij een geleend bedrag van € 15.000,-
Rentevastperiode Rente Hoofdsom Looptijd in maanden Maand bedrag Totaal Kosten JKP*
10 jaar 4,14% € 15.000 120 € 152,87 € 18.344 € 1.750 7,08%
15 jaar 4,27% € 15.000 180 € 112,99 € 20.339 € 1.750 6,34%
10 jaar 4,14% € 15.000 360 € 72,83 € 26.218 € 1.750 5,34%
15 jaar 4,27% € 15.000 360 € 73,97 € 26.627 € 1.750 5,48%

* JKP betekent Jaarlijks Kosten Percentage. Dit zijn de totale kosten die je per jaar betaalt voor de lening.

Let op: de rentes in deze tabel zijn slechts een voorbeeld. Bekijk de rentes die wij op dit moment aanbieden voor de Florius Verduurzaam Hypotheek.