Let op! Geld lenen kost geld! Let op! Geld lenen kost geld!

Welk hypotheekvormen zijn er?

Als je bij Florius een hypotheek afsluit, heb je de keuze uit verschillende vormen. Welke hypotheekvorm bij jou past, hangt af van je financiële situatie en wensen, nu en in de toekomst. Een onafhankelijk hypotheekadviseur helpt je graag bij je keuze. Ga je voor het eerst een huis kopen? Dan kies je waarschijnlijk voor een Annuiteiten Hypotheek of een Lineaire Hypotheek. Ga je met pensioen, dan is de Florius Verzilver Hypotheek misschien iets voor jou. Heb je al een hypotheek bij Florius en wil je weten wat de kenmerken ook alweer zijn? Kijk dan ook even bij de 'oude hypotheekvormen', iets lager op deze pagina.

Annuïtair

Annuïteiten Hypotheek

Bij een Annuïteiten Hypotheek, ook wel Annuïtaire Hypotheek of annuïteitenlening genoemd, los je elke maand een stukje van je lening af. Je lost elke maand een groter bedrag af, terwijl het bedrag dat je aan rente betaalt steeds lager wordt. Het bedrag dat je per maand aan aflossing en rente betaalt, blijft hetzelfde.
Lees meer

Lineair

Lineaire Hypotheek

Bij een Lineaire Hypotheek, of lineaire lening, los je maandelijks af. Het bedrag dat je aflost is elke maand hetzelfde. Het aflossen van jouw Lineaire Hypotheek gebeurt dus gelijkmatig. En doordat je aflost, wordt je hypotheek steeds lager. Je betaalt hierdoor elke maand minder rente, terwijl het aflossingsbedrag hetzelfde blijft. Bij een Lineaire Hypotheek gaat aflossen sneller dan bij de Annuïteiten Hypotheek.
Lees meer

Aflossingsvrij

Aflossingsvrije Hypotheek

Als je een Aflossingsvrije Hypotheek wil afsluiten, betaal je per maand een laag bedrag. Dit komt doordat je alleen rente betaalt en niet aflost. Het terugbetalen van het geleende bedrag doe je pas op het moment dat je hypotheek eindigt. Meestal is dit na 30 jaar. Terugbetalen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met spaargeld of door je woning te verkopen. Het kan zijn dat je op de einddatum niet genoeg spaargeld hebt of nog niet wilt terugbetalen. Dan wil je misschien (een deel van) de hypotheek opnieuw financieren. het is belangrijk om hierover op tijd in gesprek te gaan. Dat kan bijvoorbeeld met je adviseur.

Let op!
De totale kosten voor een Aflossingsvrije Hypotheek zijn over het algemeen hoger dan bij een Lineaire of Annuïtaire Hypotheek. Wanneer je tussentijds niet aflost, daalt de schuld niet en blijf je rente betalen over de gehele hypotheeksom.​
Lees meer

Bankspaar Hypotheek

Bankspaar Hypotheek

Bij een Bankspaar Hypotheek spaar je op een speciale rekening die bij jouw hypotheek hoort. Zo weet je zeker dat je jouw hypotheek aan het einde van de looptijd kan terugbetalen. Meestal is dit 30 jaar nadat je je hypotheek hebt afgesloten. Bij een Bankspaar Hypotheek betaal je elke maand rente over je hypotheekbedrag. Je betaalt dit hypotheekbedrag tijdens de looptijd niet terug. In plaats daarvan spaar je geld op een (gekoppelde) bankspaarrekening. Over het bedrag op je bankspaarrekening krijg je elke maand rente. Het rentepercentage gekoppeld aan je bankspaarrekening is net zo hoog als het rentepercentage gekoppeld aan je hypotheekbedrag. Tijdens de rentevastperiode blijft je maandbedrag gelijk. Aan het einde van de looptijd betaal je de hypotheek terug met het gespaarde geld op de bankspaarrekening.

Let op! deze hypotheek kan alleen “fiscaal geruisloos worden voortgezet". Jouw adviseur kan je hier meer over vertellen.

Lees meer

Florius Verduurzaam Hypotheek

Florius Verduurzaam Hypotheek

Ga je voor een energiezuiniger huis, maar wil of kan je de energiebesparende maatregelen niet met eigen geld betalen? Dan is de Florius Verduurzaam Hypotheek misschien iets voor jou. Dit is een hypotheekdeel speciaal voor het verduurzamen van je huis, met goede voorwaarden en een rente die lager is dan bij een vergelijkbare annuïtaire of lineaire hypotheek. Je kunt direct met verduurzamen aan de slag, of nog even wachten. Het geld zetten we in een bouwdepot.
Lees meer

Oude hypotheekvormen

De oude hypotheekvormen zijn hypotheken die je in het verleden bij ons kon afsluiten. Wil je een nieuwe hypotheek afsluiten? Dan kan je alleen kiezen uit de vormen die we op dit moment aanbieden.
De BeleggersKeuze Hypotheek bestaat uit een leningdeel en een beleggingsrekening. Voor het leningdeel van de BeleggersKeuze Hypotheek betaal je maandelijks rente. Tijdens de looptijd los je niet af op dit leningdeel. De BeleggersSelect Hypotheek bestaat uit een leningdeel en een beleggingsrekening. Voor het leningdeel van de BeleggersSelect Hypotheek betaal je maandelijks rente. Tijdens de looptijd los je niet af op dit leningdeel. De Spaar Hypotheek van Florius bestaat uit een lening en een spaarverzekering die met elkaar verbonden zijn. Je lost tijdens de looptijd van deze lening niet af. Het bedrag dat je spaart met je spaarverzekering gebruik je om je lening af te lossen. Een Krediet Hypotheek van Florius bestaat uit een doorlopend krediet met afgesproken limiet dat je extra bestedingsruimte geeft. De Hybride Bankspaar Hypotheek bestaat uit een leningdeel en een spaar- en/of beleggingsrekening. Voor het leningdeel van deze hypotheekvorm betaal je maandelijks rente. Tijdens de looptijd los je niet af op dit leningdeel. De Hybride Hypotheek bestaat uit een lening en een levensverzekering. Het bedrag dat je opbouwt met je levensverzekering gebruik je om je lening af te lossen. De Leven Hypotheek bestaat uit een lening en een levensverzekering. Het bedrag dat je opbouwt met je levensverzekering gebruik je om je lening af te lossen. De Vermogens Opbouw Hypotheek bestaat uit een leningdeel en een beleggingsrekening. Voor het leningdeel van de Vermogens Opbouw Hypotheek betaal je maandelijks rente.

Florius Praktijk Voorziening

De Florius Praktijk Voorziening was een lening die vaak werd afgesloten voor goodwill of inventaris. Het was een lening die geen onroerend goed (zoals een woning) als onderpand heeft. We spreken daarom niet van een hypotheek, maar van een lening.

Meer informatie

Wat is een hypotheekvorm?

Op welke manier je jouw hypotheek aflost, hangt af van de vorm die je kiest. De hypotheekvorm noemen we daarom ook wel aflosvorm. Zo is er een vorm waarbij je maandelijks steeds meer aflost en een waarbij de aflossing elke maand gelijk is. Voor een Aflossingsvrije Hypotheek betaal je tijdens de looptijd* helemaal geen maandelijkse aflossing. Aflossen doe je bij deze hypotheekvorm pas als je hypotheek eindigt, in 1 keer. Welke hypotheekvorm je ook kiest, je betaalt altijd maandelijks rente. Een onafhankelijk hypotheekadviseur helpt je de hypotheekvorm te kiezen die bij jou past.

*De looptijd is de periode dat u de hypotheek heeft. Meestal is dit 30 jaar. 

Florius Verzilver Hypotheek

De Florius Verzilver Hypotheek helpt 60-plussers met een ruime overwaarde op hun huis geld op te nemen zonder dat je daarvoor hoeft te verhuizen. Dat kan handig zijn, want misschien wil je jouw kinderen wel financieel steunen, een nieuwe badkamer plaatsen of juist tijdens je pensioen blijven leven zoals je gewend bent. Als je 60 jaar of ouder bent en je huis is meer waard dan de hypotheek die je nu hebt, kan de Florius Verzilver Hypotheek interessant voor je zijn. Het geld dat je pas zou krijgen bij de verkoop van je huis, kan je met deze hypotheek nu al gebruiken.

Meer over de Verzilver Hypotheek

Onze rentes

De hypotheekrente van Florius verschilt per hypotheekvorm. Ook kan je kiezen uit verschillende rentevastperioden. En kies je voor variabele of vaste rente? Vragen die je bezig kunnen houden als je een hypotheek bij ons afsluit. Wij helpen je graag op weg.

Bereken je maximale hypotheek

Heb je jouw droomhuis gevonden? Of ga je op zoek? Dan is het handig om te weten hoeveel je kan lenen en wat je maandlasten worden. Bereken in een paar minuten wat je kan lenen.

Een adviseur helpt je op weg!

Samen kijk je welke hypotheek het beste bij jouw wensen past. Er is altijd een adviseur bij je in de buurt en het eerste gesprek is vaak gratis, dus maak snel een afspraak. En bij Florius zitten we er ook klaar voor. Via de telefoon, een chatgesprek en zelfs via beeldbellen. Wel zo persoonlijk toch?