Een huis kopen? Hoe dan!

Of je nu een starterswoning wil kopen, een appartement of een ruim opknaphuis, voordat je de sleutel echt in handen hebt, moet er nog een hoop gebeuren. Waar moet je allemaal aan denken en waar let je op? We vertellen je graag wat wij jou als starter allemaal te bieden hebben.

Waarom kopen met Florius?

  • Onbeperkt aflossen met eigen geld, zonder kosten natuurlijk
  • Zelf je hypotheekaanvraag volgen in de app
  • Altijd inzicht en overzicht met mijnFlorius

Stappenplan huis kopen

Rekenmachine met bereken in het scherm

Wat kan je lenen?

Om een huis te kunnen kopen, sluit je meestal een hypotheek af. Daarom wil je allereerst weten wat je maximaal kunt lenen.

Verrekijker met roze huisjes in de lens

Een huis zoeken

Voordat je je droomhuis vindt, bezichtig je waarschijnlijk veel verschillende huizen. Een checklist met vragen is dan handig zodat je niks vergeet.

Telefoon met in het scherm een huis en een winkelwagentje

Een bod doen

Je gaat een bod doen. Je kunt ontbindende voorwaarden’ in het voorlopig koopcontract laten opnemen. Bijvoorbeeld het voorbehoud dat je akkoord moet krijgen op de financiering, of dat je een bouwkundige keuring wil laten doen.

Laptop met in het scherm een huisje en een zak geld

Hoe regel je de financiering van je eerste huis?

De financiering van jouw eerste huis kan een uitdaging zijn. Maar er zijn genoeg redenen voor optimisme. Soms is er meer mogelijk dan je denkt.

Huis met een verkochtbord ervoor

Je bod is geaccepteerd!

Je bod is geaccepteerd en het koopcontract getekend. Nu kan jouw hypotheekadviseur een hypotheek voor je aanvragen.

Huissleutels met een sleutelhanger van een huisje

De notaris en de overdracht

Je hypotheek is goedgekeurd! Je kunt nu je eerste huis kopen. Maak hiervoor een afspraak bij de notaris voor de overdracht.

Ik heb een vast inkomen

Als je een vast inkomen hebt, dan kun je aan de hand van dat inkomen zelf hier al berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen met je huidige inkomen.

Mijn vaste inkomen wordt hoger in de toekomst

Gaat je inkomen in de toekomst groeien? Dan kun je jouw onafhankelijk hypotheekadviseur vragen hier rekening mee te houden bij je hypotheekaanvraag. Hij maakt dan een berekening die laat zien dat je binnen 6 maanden meer gaat verdienen. Hiervoor heeft je hypotheekadviseur gegevens van je nodig. De berekening moet duidelijk laten zien dat je binnen 6 maanden voldoende verdient om de hogere hypotheek te kunnen betalen.
Maximale hypotheek berekenen

Mijn vaste inkomen wordt hoger in de toekomst

Gaat je inkomen in de toekomst groeien? Dan kun je jouw onafhankelijk hypotheekadviseur vragen hier rekening mee te houden bij je hypotheekaanvraag. Hij maakt dan een berekening die laat zien dat je binnen 6 maanden meer gaat verdienen. Hiervoor heeft je hypotheekadviseur gegevens van je nodig. De berekening moet duidelijk laten zien dat je binnen 6 maanden voldoende verdient om de hogere hypotheek te kunnen betalen.
Maximale hypotheek berekenen

Ik heb geen vast inkomen, wat nu?

Als starter heb je misschien nog geen vast dienstverband. Of je inkomen is momenteel nét te laag voor het huis van je dromen. Bij Florius hebben we een aan aantal extra’s waar jij als starter gebruik van kan maken.

Hypotheek zonder vast contract

Werk je minimaal 12 maanden voor eenzelfde uitzendbureau zonder vast contract? Met een Perspectiefverklaring van je uitzendbureau en je werkgeversverklaring kan je bij Florius toch een hypotheek aanvragen.

Net ondernemer geworden

Onlangs voor jezelf begonnen en je wil een hypotheek afsluiten? Dat kan bij Florius.

Een groene start

Ga jij voor een energiezuiniger huis? Mooi doel! En wist je dat je meer geld kan lenen, als je hiervoor budget reserveert? Het kan met de Florius Verduurzaam Hypotheek óf een van de andere mogelijkheden.

Flexwerk en toch een hypotheek

Een flexibel of tijdelijk dienstverband? Met de Arbeidsmarktscan maak je wél kans op een hypotheek, soms zelfs ook met Nationale Hypotheek Garantie. De Arbeidsmarktscan kijkt namelijk niet alleen naar je huidige arbeidscontract en wat je verdient, maar ook naar jouw perspectief op de arbeidsmarkt. Is er sprake van een goed arbeidsmarktperspectief voor jou? Dan kan je de Arbeidsmarktscan gebruiken om een hypotheek bij ons aan te vragen.

Let op! Om de Arbeidsmarktscan te kunnen gebruiken moet je de afgelopen 14 maanden minimaal 12 maanden in loondienst hebben gewerkt.

Arbeidsmarktscan

Je huis in topvorm met Wonen is...

Meest gestelde vragen aan…

Tv-architect Michiel de Zeeuw

Met kleine aanpassingen je eigen woning toch ruimer maken? Het is mogelijk volgens Michiel de Zeeuw. Hij geeft antwoord op de meest gestelde vragen over ruimer wonen. Daarnaast geeft hij handige tips en tricks om relatief gemakkelijk meer ruimte te creëren.

Lees het gesprek met Michiel de Zeeuw

Het Klaar-voor-de-Starters-pakket

Op zoek naar je 1e koophuis? Zet ‘m op! Ook als je financieel nog net een zetje nodig hebt, of je contract wat minder vast is, willen we je helpen. Met ons Klaar-voor-de-Starters-pakket.

Zo zorgen wij, samen met de onafhankelijk adviseur, voor een passende hypotheek die ook later bij je past. Dit biedt jou maar liefst 6 mogelijkheden voor een passende financiering voor je 1e koophuis.

 
Bekijk het Klaar-voor-de-Starters-pakket